Ville Krefter - Kraft- og Skredsenter

Hos Ville Krefter - Kraft- og Skredsenter kan man leke med og oppleve fantastiske naturkrefter gjennom utstillinger og aktiviteter. Det tilbys blant annet klatring, rappellering og Escape room.

Klatrevegg sett ovenfra med gripehåndtak i mange forskjellige farger

Illustrasjonsbilde

Klatrevegg sett ovenfra med gripehåndtak i mange forskjellige farger

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Hos Ville Krefter kan man leke med og oppleve fantastiske naturkrefter gjennom utstillinger og aktiviteter. Det tilbys blant annet klatring, rappellering og Escape room. Opplevelsessenteret oppfordrer til å lære om fjellskred og de naturkreftene som følger med via flere interaktive oppsett. Kafé.

"Dommedagsfjellet - ei tidsreise" er opplevelsessenterets hovedutstilling om Tafjordulykken fra 1934. Dette var et massivt fjellskred som forårsaket en enorm bølge, som utløste en tragedie for folket langs fjorden. Utstillingen er satt sammen av bilder, videoer og interaktive aktiviteter.

I Skredsalen kan man eksperimentere med å lage sin egen flodbølge, fjellskred og leirskred, samt se hvordan fjellsprekkene utvider seg i Åknes og Mannen, og finne ut hvor mye Åknes-remna utvider seg. Det vises også filmsammendrag av den norske storfilmen "Bølgen", og filmer fra Åkneset. 

Det er 2 escape room med plass til 2-5 personer. For å komme ut av rommene innen fristen på 60 minutter, må man løse forskjellige praktiske og teoretiske oppgaver, som å sette sammen krypterte beskjeder og løse gåter. Escape room "Bølgen" er spesielt passende for familier, og handler om å redde Storfjorden fra katastrofe ved å utløse en alarm før et fjellskred skjer. Sosial og lærerik opplevelse for 2-5 personer per rom.
 
I maskinhallen bys det på klatring og rappellering for alle aldre. Klatreveggen er 12 meter høy med 10 ulike klatreruter til toppen. Rappellering utføres enten på siden av selve bygget (15 meter), eller i demningen til Zachariasdammen (omtrent 100 meter, 60 meter rappellering). Førstnevnte passer godt for nybegynnere. Zakarias-demningen er en værforbeholdt aktivitet. Godkjent personell er alltid til stede for sikring ved både klatring og rappellering.

Inngang: barn/voksen kr 120, familie kr 400

Aktiviteter pr person: klatring vegg inne kr 200, rappellering fasade inngang kr 290, rappellering Zakarias kr 995, "Bælgen" escape room kr 350

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

1/7 - 6/8: onsdag til søndag kl 10.00-18.00

1/5 - 30/6 og 7/8 - 5/9 kun etter avtale

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Ville Krefter - Kraft- og Skredsenter

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.