Vevelstad bygdetun

Vevelstad bygdetun forteller gjennom friluftsmuseet og utstillinger områdets historie og kultur gjennom 6000 år. Bygdetunet består av 10 bygninger med permanente utstillinger, og i alt ca 1200 gjenstander, blant annet tekstiler og porselen fra 1800-tallet.

 Langsiden på eldre laftet låve med låvebro, fronten av laftet stabbur bakerst i bildet

Illustrasjonsbilde

 Langsiden på eldre laftet låve med låvebro, fronten av laftet stabbur bakerst i bildet

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet forteller områdets historie og kultur gjennom 6000 år. Bygdetunet består av 10 bygninger med permanente utstillinger, og i alt ca 1200 gjenstander. Utstillingene viser aktiviteter fra lokalmiljøet, og omfatter blant annet tekstiler og porselen fra 1800-tallet, et rikt utstyrt snekkerverksted og tre nordlandsbåter (åttring, firroring og feiring). Vevelstad har vært boplass for mange sjøsamiske familier. I området rundt museet finnes fornminner som bergkunst og gravhauger. Litt lenger syd, langs Rv 17 mellom Vevelstad og Høyholm, finnes flere gravhauger fra folkevandringstiden.

I Barnas fjøs kan de minste selv stelle dyrene. De er riktignok av tre og ganske tause, men er en populær aktivitet. Det er også et stort blomsterbed på tunet med informasjonsskilt. Bygdetunet ligger flott til i strandkanten.
 
Det er mange spor etter sjøverts handel i området, blant annet er 50 tørnbolter, båtfester i berget, preparert og malt. Utenfor Vevelstad ligger Hamnøya og vest for den en rekke mindre øyer. Berget på en av dem, Esøya, er blitt kalt kystens største gjestebok på grunn av flere tusen navn risset inn i den bløte steinen mens båtene lå i ly for uværet. Det eldste merket stammer fra 1600-tallet.

Ingen prisinformasjon tilgjengelig

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

23/6 - 20/8: tirsdag til søndag kl 10.00-16.00

Kan åpnes for grupper utenom ordinær åpningstid. Ta kontakt via e-post eller telefon

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Vevelstad bygdetun

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.