Vest i Lofoten

Å er endepunktet i Lofoten for veien mot vest, forut ligger Atlanterhavet. På dette ytterpunktet kan man oppleve Norsk Fiskeværsmuseum, et godt bevart fiskevær, Lofoten Tørrfiskmuseum og Telemuseet.

Norsk Fiskeværsmuseum ved Å, Kongeveiens endestasjon, er et av de best bevarte og komplette gamle fiskevær i Nord-Norge. Autentiske bygninger er båtnaust, trandamperi, husmannsstue, smie, postkontor, rorbu, og bakeri fra 1800-tallet. Det var samme væreierfamilie styrte fiskeværet fra 1840 til 1960. 

Lofoten Tørrfiskmuseum er nærmeste nabo til fiskeværsmuseet. Museet er ikke stort, men gir et innblikk i tørrfiskens tilblivelse, blant annet gjennom en film (engelske tekster). Gå rundt i museet selv eller bli guidet. Glem heller ikke å kikke på de vakre omgivelsene museet ligger i! 

Telemuseet , Sørvågen Radio, ligger i Sørvågen, noen få minutter før man kommer til Å med bil. Telebygget, som museet holder til i, ble bygget i 1914, men allerede i 1861 var det telegrafstasjon i Sørvågen. Herfra utgikk de første trådløse morsesignalene i Nord-Europa i 1906. Hvorfor var Sørvågen så sentral for signaler til og fra Europa tidlig på 1900-tallet? Det får man svar på i museet, foruten mange interressante gjenstander knyttet til telegrafvirksomheten, også fra moderne tid.

Arrangementer hos Vest i Lofoten

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.