Vest i Lofoten

Å er endepunktet i Lofoten for veien mot vest, Kongeveien, forut ligger Atlanterhavet. På dette ytterpunktet kan man oppleve Norsk Fiskeværsmuseum, et godt bevart fiskevær, Lofoten Tørrfiskmuseum og Telemuseet.

Norsk Fiskeværsmuseum ved Å er et av de best bevarte og komplette gamle fiskevær i Nord-Norge. Autentiske bygninger er båtnaust, trandamperi, husmannsstue, smie, postkontor, rorbu, og bakeri fra 1800-tallet. Det var samme væreierfamilie som drev fiskeværet fra 1840 til 1960. 

Lofoten Tørrfiskmuseum er nærmeste nabo til fiskeværsmuseet. Museet er ikke stort, men gir et innblikk i tørrfiskens tilblivelse, blant annet gjennom en film (engelske tekster). Gå rundt i museet selv eller bli guidet. Glem heller ikke å kikke på de vakre omgivelsene museet ligger i! 

Telemuseet , Sørvågen Radio, ligger i Sørvågen, noen få minutter før man kommer til Å med bil. Telebygget, som museet holder til i, ble bygget i 1914, men allerede i 1861 var det telegrafstasjon i Sørvågen. Herfra utgikk de første trådløse morsesignalene i Nord-Europa i 1906. Hvorfor var Sørvågen så sentral for signaler til og fra Europa tidlig på 1900-tallet? Det får man svar på i museet, foruten mange interessante gjenstander knyttet til telegrafvirksomheten, også fra moderne tid.

Arrangementer hos Vest i Lofoten

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.