Varingskollen alpinsenter

Varingskollen alpinsenter nord for Oslo har seks nedfarter fordelt på to nedfartsområder. Et fra toppen av Varingskollen, med en høydeforskjell på 350 meter og et område med terrengparker, familievennlige bakker, og et skileikområde med gratis rullebånd, og aking. Skiskole, skiutleie og tre serveringssteder. Ca 45 minutter med bil eller tog fra Oslo S.

Varingskollen alpinsenter sett fra Rundkollen i skumringen etter solnedgang

Arnfinn Sørensen, Public Domain

Varingskollen alpinsenter sett fra Rundkollen i skumringen etter solnedgang

Arnfinn Sørensen, Public Domain

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Alpinsenteret har seks nedfarter fordelt på to nedfartsområder. Det ene starter på toppen av fjellet Varingskollen, 546 meter over havet. En T-krok heis, Olaheisen, tar kjørerne til toppen. Det er enkel adgang til heisen fra de øverste p-plassene. Ned fra fjellet kan man velge mellom en svart og en rød løype, den siste på 1600 meter. Høydeforskjellen mellom topp og bunn er 350 meter.

Fra bunnstasjonen til Olaheisen er det få meter til det lavere liggende nedfartsområdet med den utfordrende Terrengparken, den familievennlige Trollparken, og Hakkebakken, en blåmerket nedfart som de fleste litt øvede i alle aldre kan klare. I den ene siden av Trollparken er det en mini-terrengløype for mindre barn og nybegynnere.

Alle tre nedfartene har samme startpunkt og kjørerne kan velge mellom to parallelle heiser til toppen, en T-krok heis og en skålheis. Det er også en kortere skålheis som tar kjørerne halvveis opp i Hakkebakken, der lavfartsområdet begynner. Lavfartsområdet gjelder også i nederste del av Trollparken og videre ned Skvirres familiepark.

Familieparken ligger rett overfor den nederste p-plassen, og er et skileikområde. Skvirre er bakkens maskot som fra tid til annen hilser på. Det er en slak bakke på 90 meter som har morsomme figurer og heis i form av et rullebånd, som er gratis for alle. På motsatt side av rullebåndet er det en barnevennlig akebakke. Akerne kan også bruke rullebåndet.

Se løypekart for Varingskollen Alpinsenter.

Skiskole, skiutleie og tre serveringssteder. Et på Skvirretunet i bunnen av Trollparken / øverst i familieparken, et på Snøtunet ved Olaheisens bunnstasjon, og Toppstua på Varingskollen. Toppstua er en varmestue med enkel kafé som betjenes av frivillige fra Hakadal IL.

Varingskollen Alpinsenter er et av de store alpinanleggene på Østlandet. Det ligger ca. 45 minutter med bil, eller tog, fra Oslo S.

Varingskollen alpinsenter er ett av syv alpinanlegg nær Oslo. Se hvilke som er de andre anleggene i artikkelen "Vinteraktiviteter i Oslo og omegn - familievennlige alpinanlegg".

Online kjøp:
Dagskort helger og ferier (10:00-17:00):
Barn (0-15 år) kr 370
Voksen (fra 16 år) kr 480

Kveldskort på hverdager (16:00-21:00) (ikke i ferier):
Barn (0-15 år) kr 320
Voksen (fra 16 år) kr 380

Jippi pass (gjelder kun i skålheisen Stavheisen i Hakkebakken), alle dager:
Barn (0-15 år) kr 230
Voksen (fra 16 år) kr 230

Gratis heiskort for barn i alderen 0-6 år med hjelm og som er i følge med en betalende forelder. Gratiskort kan kun hentes i billettluken.

Salg av enkeltturer, klippekort og sesongkort, også familiesesongkort

Vinterferiekort 19/2 - 25/2 barn / voksen kr 995 / 1295

Redusert pris på dags- og kveldskort når kun få nedfarter er åpne

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Mandag til fredag: 16:00-21:00

Lørdag og søndag: 10.00-17.00

Vinterferie (uke 8):
Mandag til fredag: 12:00-21:00
Lørdag og søndag: 10:00-17:00

Sesongstart og sesongslutt avhenger av temperaturforholdene. Bakken kan bli stengt ved ekstreme vær- og føreforhold i løpet av sesongen, eller mangel på snø. Sjekk alpinanleggets facebookside for oppdateringer

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Varingskollen alpinsenter

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.