Tueneset kystfort

Tueneset kystfort og naturen rundt er så vel et historisk minne som et spennende og familievennlig turområde, med mange tilrettelagte aktiviteter.

Valderøya med Tueneset og Tueneset kystfort beliggende midt på halvøya

Ganger Rolf, CC-BY-SA 3.0

Valderøya med Tueneset og Tueneset kystfort beliggende midt på halvøya

Ganger Rolf, CC-BY-SA 3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Tueneset kystfort er et stort forsvarsanlegg som ble anlagt av tyskerne under 2. verdenskrig. I flere tiår forfalt anlegget før en gruppe frivillige etablerte Tueneset Kystfortforening, som har brakt fortet frem i lyset med utstillinger og mange aktiviteter for barn og voksne.

Aktiviteten fokuserer på samspill mellom bevaring og vern av anlegget, historieformidling og naturbruk. Hele Tueneset er inndratt i planleggingen. Det e to omvisninger rundt på fortet, en på 1 - 1,5 timer og en på ca 2 timer. Museumsløypa passerer seks gjenskapte bunkere, fire av dem med gjenstander, de siste er kun åpne i forbindelse med omvisning.

Barnas Bunkerekspedisjon er en egen omvisning for barn i alderen 7-10 år, mens Barnas Eventyrstund presenterer historien på en måte som er tiltrettelagt for barn 5-7 år. Barnas Fort er barnas eget "kystfort". Bygd for lek, men med elementer som minne rom det riktige kystfortet. Like ved ligger Uteklasserommet og en grill med to gruer til almen benyttelse.

Barnas Naturlekeplass i Berngardskogen har til sammen over 30 ulike apparater, de fleste i naturmaterialer. Noen for barn opp til 12 år, noen opp til 10 år og flere for de enda mindre. Morsom hinderløype! Skogen er nokså tett og er derfor egnet for bruk gjennom hele året.

Andre tilbud og muligheter på Tueneset er Trimpark, badestrand, krabbedam mm. Se kart over Tueneset.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Se kystfortets facebookside for annonsering av omvisninger og andre arrangementer. Eller kontakt fortet for avtale

Tueneset er et friluftsområde åpen for almen ferdsel hele døgnet hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Tueneset kystfort

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i

Det er ikke flere aktiviteter i