Trolldalen kystfort

Trolldalen kystbatteri ved Valle er restene etter et større tysk festningsanlegg fra 2. verdenskrig. Mye av anlegget er fortsatt synlig i terrenget. Barna synes det er både skummelt og morsomt å bevege seg gjennom løpegravene. Telemark Museum har plassert en mobil kanon på fundamentet fra en tidligere kanonstilling, som en del av et undervisningsopplegg for ungdomsskolene i området.

Betongbunker med skytestilling på toppen av gresskledd landskap

pixabay.com

Betongbunker med skytestilling på toppen av gresskledd landskap

pixabay.com

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

I Trolldalen ligger restene etter et større tysk festningsanlegg fra 2. verdenskrig. Mye av anlegget er fortsatt synlig i terrenget: det er rester av kanonstillinger, fjellgjennomganger, maskingeværreder, tilfluktsrom, løpegraver og brakker til forskjellige formål. Barna synes det er både skummelt og morsomt å bevege seg gjennom løpegravene. Telemark Museum har plassert en mobil kanon på fundamentet fra en tidligere kanonstilling, som en del av et undervisningsopplegg for ungdomsskolene i området.

Fra det høyeste punktet er det flott utsikt utover skjærgården som skiller Bamble og Kragerø kommune, herunder Stråholmen og Jomfruland. Nærmeste utgangspunkt med bil er å ta av fra E18 (mellom Larvik og Kragerø) mot Valle. Det er p-plasser langs Valleveien. I nærheten av p-plassene er det skiltet til Trolldalen.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Åpent hele døgnet hele året (friluftsområde)

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Trolldalen kystfort

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Valle

Det er ikke flere aktiviteter i Valle