Trastad Samlinger

Tråstad Gård var den første sentralinstitusjon for psykisk utviklingshemmede i Nord-Norge. Trastad Samlingers museumsavdeling forteller historien om hvordan det var å leve som psykisk utviklingshemmet i Nord-Norge i etterkrigstiden. I galleriet kan man se hvordan såkalte "ikke opplæringsdyktige" men

 Museer

Illustrasjonsbilde

 Museer

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Tråstad Gård var den første sentralinstitusjon for psykisk utviklingshemmede i Nord-Norge. Trastad Samlingers museumsavdeling forteller historien om hvordan det var å leve som psykisk utviklingshemmet i Nord-Norge i etterkrigstiden. I galleriet kan man se hvordan såkalte "ikke opplæringsdyktige" mennesker kunne utvikle seg med kunstuttrykk. I tillegg til de historiske bildene vises ny "Outsider Art" fra inn- og utland.

Trastad Samlinger var landets første museum av sitt slag da det åpnet i 1996. I museumsavdelingen har man bevart innredningen til en av de to bo- og pleieavdelingene i paviljong 7 på Trastad Gård slik den var da paviljongen åpnet i 1966Gjennom fotografier, hjelpemidler og andre gjenstander fra institusjonstiden fortelles det hvordan Tråstad Gård, fra sin åpning i 1954 til sin begynnende nedleggelse i 1991, var med på å endre vårt syn på psykisk utviklingshemmede mennesker i Norge. Man får historien om Norges første grunnskole for psykisk utviklingshemmede, og man kan se bunaden som ble båret av en av Norges første psykisk utviklingshemmede konfirmanter.

Trastad Galleri åpnet i 2000 og består av to avdelinger: "Trastad"-kunsten, en samling av kunst laget av utviklingshemmede ved Trastad Gård, og en mindre nasjonal og internasjonal samling av Rå Kunst / Outsider Art. Arbeidene spenner fra det primitive og barnslige til arbeider av høy kunstnerisk kvalitet.

Barn under 16 år gratis, voksen kr 120

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

4 - 28/7: tirsdag til søndag kl 11.00-15.00

Stengt mandager

Ellers åpent ved forespørsel

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Trastad Samlinger

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Kvæfjord

Det er ikke flere aktiviteter i Kvæfjord