Tingvoll Økopark

Økoparken er en jordnær opplevelsespark for hele familien, med fokus på bærekraftig utvikling innen økologisk landbruk, fornybar energi og dyrevelferd. Hovedattraksjonen er i den gamle låven, kalt "Reisen i jorda". Gjennom fem etasjer får besøkende innsikt i alt som skjer i bakken, fra mikroorganismene dypt nede i jorden til plantene og insektene på toppen.

I Stjernehagen er en økologisk demonstrasjonshage med mange planter. Utforsk hagen gjennom Sommerfuglløypa og oppdag alt som finnes i hagen, og lær om FNs bærekraftmål for natur mangfold. Det er også dyr som flytter inn i hagen om sommeren!

Andre stasjoner for utforskning er Observasjonsbikuben hvor man kommer helt tett på biene, men uten at de ser dere! Energilaben i Sol & bioenergisenteret lærer man om hva som lager energi, det er en utstilling om el-sikkerhet, det er ulike interaktive stasjoner og et eksperiment hver dag hele sommeren. I Den magiske jorda lærer man om hvor enkelt det er å lage god kompost, og i Fuglekikkeskjulet, i utkanten av økoparken, kan mn speide etter fugler. På vei bort er det en natursti med poster, svarene finner man inne i skjulet.

Arrangementer hos Tingvoll Økopark

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.