Tegneseriemuseet

Tegneseriemuseet Leseland er en godt bevart hemmelighet, men burde ikke være det! Samlingen består av 1000 m2 med over 200.000 bøker, tegneserier, leker, spill og annet, fordelt på opplevelsesrom som bringer besøkende til andre steder og tider. Radiohistoriske og avishistoriske utstillinger. Jernbanerom og leketøy. Museet er unikt i nasjonal og nordisk sammenheng.

I glass-skap er det utstilt 777 norske tegneserier med bibliografiske opplysninger. I tillegg er det utstilt ca 2000 objekter knyttet til tegneseriemediet, og 10 "rom" som gir liv til kjente seriefigurer. I Tegneseriegalleriet presenteres 100 forskjellige tegneserieskapere fra de de siste 100 årene, de fleste norske.

De 10 "rommene" som gir liv til kjente tegneseriefigurer er:
Skrue McDucks ytre og indre kontor med hvelvdør og installasjonen "Tidsanden"
Iskalde Grøss krypt med heksa og graveren
Fantomets grotte med skattkammer, hodeskalletrone og krønikerom
Billy, Otto og general Halvspenn med hele Sumpleiren
Pirayaklubben med unike tilbud til de besøkende. Alle svindleres far regjerer her med bar, casino og pirajafisken Ernst
Vannrommet med "levende" fisk presenterer vann brukt som tema i tegneserier gjennom tidene
Togrommet danner rammen om en presentasjon av hvordan tog har blitt brukt i tegneserier
Petter Smarts verksted med utallige oppfinnelser
Maritimt bibliotek med statuen av kaptein Haddock og Tintin-byste
Lekemuseet

Utstillingene rommer også egne montre for western, super og science fiction, kriminal og grøss, humor for barn og humor for eldre, Disney, Fantomet, eldre tegneserier, krigsserier m.m. Tegnesalen har 7 tegnebord og 3 store lysbord. Her kan barna lage sine egne tregneserier!

Museumsbutikken tilbyr verdens største utvalg i nordiske tegneserie-fagtidsskrifter og spesialblad (fanziner). Det er også mange album, hefter og bøker fra småforlag å velge mellom. Man kan også kjøpe pins, frimerker, leker, klær og samlegjenstander. De som mangler tegneserier i samlingen sin kan levere mankolister.

I samme bygning som Tegneseriehuset Leseland holder Tegneseriearkivet til. Det oppbevarer alt som blir utgitt av tegneserier i Norge, samt presseklipp, forlagsreklame mm., i tillegg til bøker og tidsskrifter fra hele verden. Arkivet er stengt for ordinære besøkende.

Arrangementer hos Tegneseriemuseet

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.