Tegneseriemuseet i Norge

Tegneseriemuseet i Norge på Brandbu er en godt bevart hemmelighet, men burde ikke være det! Samlingen består av 1000 m2 med over 200.000 bøker, tegneserier, leker, spill og annet, fordelt på opplevelsesrom som bringer besøkende til andre steder og tider. Radiohistoriske og avishistoriske utstillinger. Jernbanerom og leketøy. Museet er unikt i nasjonal og nordisk sammenheng.

Hvit stor tre etasjers bygning i tre og smårutete vinduer med Tegneseriehuset i store bokstaver på forsiden og en parkeringsplass foran på bildet

Anders Einar Hilden, Public Domain

Hvit stor tre etasjers bygning i tre og smårutete vinduer med Tegneseriehuset i store bokstaver på forsiden og en parkeringsplass foran på bildet

Anders Einar Hilden, Public Domain

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Tegneseriemuseet er en godt bevart hemmelighet, men burde ikke være det! Samlingen består av 1000 m2 med over 200.000 bøker, tegneserier, leker, spill og annet, fordelt på opplevelsesrom som bringer besøkende til andre steder og tider. Radiohistoriske og avishistoriske utstillinger. Leke- og jernbanemuseum. Museet er unikt i nasjonal og nordisk sammenheng.

I glass-skap er det utstilt 777 norske tegneserier med bibliografiske opplysninger. I tillegg er det utstilt ca 2000 objekter knyttet til tegneseriemediet, og 10 "rom" som gir liv til kjente seriefigurer. I Tegneseriegalleriet presenteres 100 forskjellige tegneserieskapere fra de siste 100 årene, de fleste norske. Tegnesalen har 7 tegnebord og 3 store lysbord. Her kan barna lage sine egne tegneserier!

Lekemuseet utstiller hundrevis av leker basert på tegneseriefigurer, samt modellbiler, westernfigurer og andre leker fra de siste hundre årene. Modelljernbanemuseet har en stor togbane med primært Märklin utstyr, men også andre produsenter er representert. Radiomuseet viser et stort antall radioer fra 1930 - 1990, samt kabinetter, platespillere, båndopptakere, plater mm. Og verdens aller første uendelighetsspole for film!

Museumsbutikken tilbyr verdens største utvalg i nordiske tegneserie-fagtidsskrifter og spesialblad (fanziner). Det er også mange album, hefter og bøker fra småforlag å velge mellom. Man kan også kjøpe pins, frimerker, leker, klær og samlegjenstander. De som mangler tegneserier i samlingen sin kan levere mankolister. Det er også salg av leker og diverse modelljernbane-utstyr.

I samme bygning som Tegneseriehuset Leseland holder Tegneseriearkivet til. Det oppbevarer alt som blir utgitt av tegneserier i Norge, samt presseklipp, forlagsreklame mm., i tillegg til bøker og tidsskrifter fra hele verden. Arkivet er stengt for ordinære besøkende.

Barn kr 100
Voksen kr 200
Grupper fra 5 personer kr 100 pr person

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Lørdag og søndag: 14:00-17:00

Sommeråpent 20/6 - 20/8: onsdag til søndag 14:00-17:00

Stengt 1/1, i påsken, 1/5, 17/5, pinsen, 24/12, 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Tegneseriemuseet i Norge

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Gran

Det er ikke flere aktiviteter i Gran