Tangen fort ved Langesund

Tangen fort ved Langesund er et kystfort fra 2. verdenskrig med godt synlige rester etter kanonstillinger i skråningene, og løpegraver og ruiner som vitner om militær aktivitet. Det er enkel adkomst til området, og mange opparbeidede stier og små veier. Fine svaberg å gå rundt på, og benker og bord til rast.

Krigsminner, tysk kystbunker i grønn gressbakke

Illustrasjonsbilde

Krigsminner, tysk kystbunker i grønn gressbakke

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Kystfort fra 2. verdenskrig med godt synlige rester etter kanonstillinger i skråningene, og løpegraver og ruiner som vitner om militær aktivitet. Det er enkel adkomst til området, og mange opparbeidede stier og små veier. Fine svaberg å gå rundt på, og benker og bord til rast.

Den enkleste adgangen til området er over den nyrestaurerte vindebroen, som tyskerne bygget ved hovedinngangen. Der står det også et informasjonsskilt. Derfra går det en bred grusvei ut til odden og fortet. Fra odden er det en fantastisk utsikt ut over havet.

Rett under vindebroen går det trapper ned i Hesteklova, en kløft som går på tvers av halvøya. I begge retninger øst og vest støter man på Bambles kyststi, som man kan følge rundt odden. Langesundtangen er et fredet naturreservat.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Åpent hele døgnet, hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Tangen fort ved Langesund

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.