Sunndal bygdemuseum - Leikvin

Hovedutstillingen handler om de britiske lakselordene som kom til Nordmøre i perioden 1850-1950. Sentral er historien om Barbara Arburhnott, hvis dramatiske liv er blitt legendarisk. Også utstilling om 10.000 år med Sunndalshistorie. Flere bygninger av varierende alder, noen med autentisk interiør.

 Kunstmuseum i Stavanger

Illustrasjonsbilde

 Kunstmuseum i Stavanger

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Hovedutstillingen handler om de britiske lakselordene som kom til Nordmøre i perioden 1850-1950. Sentral er historien om Barbara Arburhnott, hvis dramatiske liv er blitt legendarisk. Også utstilling om 10.000 år med Sunndalshistorie. Flere bygninger av varierende alder, noen med autentisk interiør. Landskapshage, gravfelt fra jernalderen, og kirkegård.

Bygdemuseet er et friluftsmuseum, og en del av Leikvin kulturminnepark. Til kulturminneparken hører også "Philipshagen", en britisk landskapshage anlagt rundt huset til briten Etelbert Lort-Phillips. Huset er borte, men hagen har mange planter og trærI bunn av hagen er restene etter et av landets største gravfelt fra jernalderen, gravfeltet på Løykja. Den siste delen av parken er kirkegården, der Barbara Arbuthnott og flere andre knyttet til hennes historie er gravlagt. Der sto også hovedkirken i Sunndal inntil den ble tatt av et ras på 1700-tallet.

Barn under 10 år gratis, barn (fra 10 år) kr 10, voksen kr 80

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Utstillinger:
21/6 - 15/8: tirsdag til søndag kl 12.00-17.00 (åpent til kl 19.00 onsdager i juli)

Parken er åpen hele døgnet hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Sunndal bygdemuseum - Leikvin

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.