Sund Fiskerimuseum og Smeden i Sund

Museet er en installasjon som består av bygninger og gjenstander som gjenspeiler kystkulturen 1850-1970. Smeden i Sund er et begrep, og en smie ut over det vanlige. Liten sommeråpen kafé.

I Motorhuset finnes en stor samling motorer og fiskerirelaterte gjenstander, hovedsakelig fra nærområdet. Er man heldig kan man oppleve lyden fra godt tilårskomne motorer som en gang var livlinen for noen som levde av havet. Som smeden selv skriver om museet: "Atmosfæren preges av eldre glødekulemotorer og semidiselens monotone banking, duften av eksos, samt lukten av brent kull fra smedens arbeid".

Smeden og museet er en av de store turistattraksjonene i Lofoten. Skarven var den første lokale suvenir som ble produsert med tanke på markedsføring av Lofoten som turistattraksjon. Og den smis fortsatt. 

Rorbua fra ca 1880 var fiskernes hjem under vinterfisket. I den finnes det meste av museets samling av mindre gjenstander, for det meste husgeråd og utstyr som ble brukt av fiskerfamilien og båtlaget under lofotfisket. En spesiell musumsgjenstand er "Skarpretterøksen" fra 1700-tallets Kabelvåg.

Beliggenheten, og kuriositeten, ved Sund Fiskerimuseum gjør stedet et besøk verdt, også for barnefamilier.

Arrangementer hos Sund Fiskerimuseum og Smeden i Sund

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.