Sjøsamiske samlinger i Byluft

Sjøsamiske samlinger i Byluft har flere tusen sjøsamiske bruksgjenstander og over 20 trebåter som har vært benyttet til fiske i Varangerfjorden. Den eldste er fra 1880-årene og blant båtene fra 1900-tallet er det flere typer som er blant de siste gjenværende originale eksemplarene i Norge.

 Velkomstskilt til museet og flaggstang med vimpel, bygninger og Varangerfjorden i bakgrunnen

BarnasNorge.no

To eldre åpne båter utstilt på land

BarnasNorge.no

Museumsbygget, et lavt ett etasjes trehus, med Varangerfjorden i bakgrunnen og en sti mot museet flankert av små flagg fra flere land

BarnasNorgte.no

 Velkomstskilt til museet og flaggstang med vimpel, bygninger og Varangerfjorden i bakgrunnen

BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museum bygget opp av privatpersonen Helmer Losoa. Samlingen består av flere tusen sjøsamiske bruksgjenstander og over 20 trebåter som har vært benyttet til fiske i Varangerfjorden. Den eldste er fra 1880-årene og blant båtene fra 1900-tallet er det flere typer som er blant de siste gjenværende originale eksemplarene i Norge. Gjenstandene er samlet i et båtnaust, mens trebåtene ligger i friluft. Kaffestue med selvbetjening, gratis inngang til museet.

Nesseby kommune har overtatt ansvaret for deler av samlingen. Det er en opplevelse i seg selv bar å kjøre forbi og se på båtene og annet som ligger i friluft.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Ingen faste åpningtider

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Sjøsamiske samlinger i Byluft

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.