kautokeino

Utstillingen "mii" formidler sjøsamisk historie og kultur i Nord-Troms regionen. Temaer som nordmenn flest har liten kunnskap om, men som mange flere, herunder barn og unge, burde bli bedre kjent med. Det er en fasinerende og mangfoldig kulturarv. Temaene i utstillingen omfatter kulturminner og førkristen religion, duodji (håndverk) og næringskombinasjoner, læstadianismen i tro og samfunn, samt politisk mobilisering.

Formidlingen skjer gjennom utstilte kulturhistoriske og samtidige objekter og interaktive skjermer, der relevante filmsnutter, bilder og tekst gir publikum mulighet til å fordype seg i temaene. mii" betyr vi/oss på samisk. Faste og temporære utstillinger. Samtidsmuseet holder til i Senter for nordlige folk, et samisk og internasjonalt kultursenter med målsetting å formidle samiske og nordlige urfolks kunst, kultur og kunnskap.

Under museet hører også Sjåbakkenhuset, eller "Sjit helvedes kåken", som det er bedre kjent som. Der var etter at kåken, personen som bodde der, og et brev han skrev, fikk "kjendisstatus", blant annet gjennom TV-serien "Norske attraksjoner" på NRK.

Arrangementer hos kautokeino

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.