Rindal skimuseum

Rindal skimuseum er Norges eneste treskimuseum. På slutten av 1900-tallet ble Rindal sentrum for norsk skiproduksjon med tre fabrikker. Utstillingene er delt mellom et nyere bygg, og Heggemsfjøset, som er en del av et museumstun med 15 historiske bygninger.

 Museum om skihistorie i Rindal

Nordmøre museum

 Museum om skihistorie i Rindal

Nordmøre museum

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Treskimuseet i Rindal har flere utstillinger dedikert til skihistorie og kjente skipionerer. Ski ble produsert på gårdene, og på slutten av 1900-tallet ble Rindal sentrum for norsk skiproduksjon med tre fabrikker. Utstillingene er delt mellom et nyere bygg, og Heggemsfjøset, som er en del av et museumstun med 15 historiske bygninger. Museumsbutikk og kafé.

Museet er det eneste norske treskimuseet. På 1970- og 1980-tallet hadde bygden hele tre skifabrikker (Landsem skifabrikk, Rindal skifabrikk, Troll-ski) i tillegg til Trollheimsski fra en mindre familiebedrift, og en samlet produksjon på ca 100 000 par ski i året. Foruten ski som ble produsert i Rindal , er det utstilt ski fra fabrikker andre steder i landet, ca 30 i alt. Blant annet flere maskiner og annet utstyr fra nedlagte Rustad Skifabrikk på Fåberg ved Lillehammer. Skipioneren Sigurd Røen og gründeren Even Landsem er begge portrettert i utstillingene.

Andre faste utstillinger viser OL-gensere, rosemalte kister, hesteutstyr mm. Særlig interesserte kan se en 70 minutter lang film med samtaler med flere av de gamle "langrennsheltene".

Barn gratis i følge med en voksen, voksen kr 120

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

20/6 - 20/8: tirsdag til søndag kl 11.00-17.00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Rindal skimuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Rindal

Det er ikke flere aktiviteter i Rindal