Polar Park

Polar Park ved Bardu er verdens nordligste dyrepark, og en av Nord-Norges mest populære turistattraksjoner. I parken bor det flere dyr som vanligvis lever nord for polarsirkelen.

 Kart over verdens nordligste dyrepark, Polar Park i Bardu

Polar Park

 Kart over verdens nordligste dyrepark, Polar Park i Bardu

Polar Park

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Dyreparken i Bardu er verdens nordligste, og en av Nord-Norges mest populære turistattraksjoner. I parken bor det dyr som vanligvis lever i naturen nord for polarsirkelen, som ulv, brunbjørn, gaupe, jerv, polarrev, elg, moskus, hjort og rein. Salt og Pepper er to populære brunbjørner som ble født i 2009, og som er en av parkens hovedattraksjoner.

På "Barnas fóringsrunde" kan de som ønsker det komme inn til husdyrene, sauer, geiter, kukalver, høns, kaniner, ender og gjess, og mate dem sammen med dyrepasserne. For de litt større barna, ungdom og voksne, er det to zip-liner, en på 90 meter over elven, og en på 600 meter. Det er også en "bulderpark", det vil si store steiner med klatrefester på. Ta med egen hjelm eller lån en hjelm av parken.

Hver dag i sommersesongen, og lørdag og søndag i resten av året, er det rovdyrguiding kl 13.00, som er inkludert i inngangsbilletten. Besøkende opplever da ulv, jerv, gaupe og bjørn på nært hold. Parkens største attraksjon er 'Wolf Camp', et stort område som er etablert for å sikre bedre velferd for ulver i fangenskap, økt kunnskap om ulver, og for gi besøkende en unik opplevelse. Etter avtale, og under visse forutsetninger, kan besøkende møte ulvene på innsiden av gjerdet (WolfVisit, 18 års grense).

Besøkssenter Rovdyr er en interaktiv rovdyrutstilling hvor man lærer om rovdyr i Norge og kan teste kunnskapsnivået. Hva skal du gjøre hvis du møter en bjørn? Og hvordan leser du sporene etter bjørn, jerv, gaupe, og ulv, de "fire store" i norsk natur? Senteret formidler også kunnskap om kongeørn. Polar Park er også informasjonspunkt for Rohkunborri Nasjonalpark som ligger 12 kilometer unna.

Barn (2-15 år) kr 250, voksen (fra 16 år) kr 315

Salg av sesongkort og årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

1 - 31/3: alle dager kl 10.00-15.30
1/4 - 31/5: alle dager kl 10.00-15.00
1/6 - 31/8: alle dager kl 10.00-18.00 (sommersesong)
1/9 - 31/12: alle dager kl 10.00-15.30

Gratis rovdyrguiding kl 13.00 alle dager i sommersesongen, lørdag og søndag resten av året. Zip-line kun åpen ved forhåndsbestilling. Grillen er åpen kl 12.00-15.00

Stengt 1/1, 17/5, 24, 25. og 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Polar Park

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.