Norsk Utvandrermuseum

Norsk Utvandrermuseum viser allsidigheten i norsk utvandring. Ikke alle nordmenn endte opp i Midtvesten, eller i USA, og mange kom tilbake, av ulike grunner, kanskje så mange som en fjerdedel. Museet har en aktivitetsløype for hele familien, som går gjennom friluftsmuseet og som setter deltakerne overfor noen av dilemmaene som utvandrerne også måtte ta stilling til.

Inngangspartiet til museet og administrasjonsbygningen til Norsk utvandrermuseum, en mursteinsbygning med skrått tak nesten ned til bakken over hver langvegg

Jensens, Public Domain

Inngangspartiet til museet og administrasjonsbygningen til Norsk utvandrermuseum, en mursteinsbygning med skrått tak nesten ned til bakken over hver langvegg

Jensens, Public Domain

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Over en million menn og kvinner utvandret fra Norge etter 1825. Museets "twist" er å vise allsidigheten i norsk utvandring. Ikke alle nordmenn, som myten vil ha det til, endte opp i Midtvesten, eller i USA. Drivkraften i utvandringen til Amerika var for de fleste arbeid og nye muligheter, og ikke ønsket om et nytt fedreland. Det var mange som kom tilbake, av ulike grunner, kanskje så mange som en fjerdedel. 

Se hva som skjer på Norsk utvandrermuseum.

Museet har en aktivitetsløype for hele familien, som går gjennom friluftsmuseet, og som setter deltakerne overfor noen av dilemmaene som utvandrerne også måtte ta stilling til. I friluftsmuseet er det flere bygninger karakteristisk for norsk-amerikansk byggestil, blant annet en skole og kirke.

I låven er det en utstilling om norsk-amerikaneren Leonhard Seppala (1877 - 1967) og hunden hans Togo. Seppala flyttet til Alaska, senere lenger syd i USA, og regnes som en av verdens beste hundekjørere.

Barn under 6 år gratis
Barn / ungdom (6-15 år) kr 50
Voksen kr 110
Familie ( 2 voksne + egne barn) kr 270
Familie (en voksen + egne barn) kr 160

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

22/6 - 13/8: torsdag til søndag 11:00-15:00

Omvisning med guide i friluftsmuseet 13.00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Norsk Utvandrermuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.