Norsk Tindesenter

Norsk Tindesenter er et opplevelsessenter i Åndalsnes. I Carls Hall er Norges høyeste innendørs klatrevegg, med ruter som passer alle. Norsk Tindemuseum viser en unik utstilling med 16 spennende installasjoner som viser den historiske utviklingen innen bratt friluftsliv. Liten fjellsportbutikk med utstyr til turen, og restaurant. I senteret kan man bestille guidede turer i Romsdalsnaturen, som Romsdalsstigen Via Ferrata og SUP padletur på Istra elv.

Installasjonene i Norsk Tindemuseum legger opp til interaktivitet, læring og lek for barn og voksne. Test hvordan det er å dingle i en fjellvegg, kjenne suget av å suse ned fra fjellsider som en basehopper, og grøss ved synet av eldre sikrings- og klatreutstyr. Det er også dramatiske visuelle fremstillingen av hendelser fra virkeligheten.

Klatrehallen har muligheter for buldring, klatring på led og topptau. Barnehule med bulder skrudd for barn fra 3 år. Nybegynnere, som ikke er sammen med godkjent sikrer med topptau eller brattkortkurs, anbefales å begynne i den vertikale 11 meter høye veggen på galleriet. Der er det fem autorelays (automatiske nedfirere) som kan benyttes. Utleie av utstyr.

I perioden 1/6 til 31/8 tilbys én times "Prøv klatring" kurs for barn fra 8 år, og voksne. Det er en gruppetime med maksimum 6 deltakere og en instruktør. Fint tilbud til barn og voksne i familien som lurer på hva klatring "er for noe". Kurs kl 12.00 og 16.00 alle dager, avholdes kun hvis forhåndspåmeldte, booking på senterets hjemmeside. Barn (8-15 år) kr 390, voksen kr 450

I aktiviteten EvenTURskogen ser barna først en tegnefilm på tindesenteret, deretter er det skattejakt ute. Skattejakten går i løypa opp til Grindbygget på Nebba. Der er skattekisten og oppgavene. Når de er løst går barna ned til tindesenteret igjen og får en tremedalje som bevis på at de er Tinde sin naturvenn! Passer for barn fra 3 år, varighet ca 2 timer.

Arrangementer hos Norsk Tindesenter

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.