Norsk Skieventyr

Norsk Skimuseum i Morgedal forteller skihistorien gjennom 4000 år gjennom film på storskjerm, og diverse utstillinger knyttet til norsk skihistorie. Lekekrok for barn. Utenfor brenner den olympiske ild fra 1952, og det er en 45 meter lang kopi av Morgedalsvassdraget med vann som barn kan leke med.

5 par langrensski på rekke og rad langs en brun husvegg

Illustrasjonsbilde

5 par langrensski på rekke og rad langs en brun husvegg

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Rundturen i museet starter med en visning på storskjerm av skihistorien gjennom 4000 år, fra de første oppfinnelser og frem til dagens twintip og snøbrett. Utstillingene forteller om skieventyret som startet i Morgedal i 1850-årene, om norsk skihistorie generelt, og om pioneren Sondre Norheim spesielt. Han var født i Morgedal og betegnes skisportens far. En annen utstilling forteller om kappløpet mot Sørpolen i 1911, der Olav Bjaaland, også fra Morgedal, deltok på Roald Amundsens ekspedisjon.

Museet forteller også historien om Norges første skivoksfabrikk og om den olympiske ilden, som lyser ute i vannet foran museet. Den ble tent første gang til Vinter-OL i Oslo i 1952, og var siden med å tenne ilden i 1960 og på Lillehammer i 1994. Utstillingskronologien avsluttes med en interaktiv utstilling om twintip og snowboard. Helt til slutt får besøkende en adrenalin-pumpende opplevelse med avansert telemarkskjøring vist i stort format på tre skjermer.

I lekekroken Vesle-Sondre kan de minste underholde seg med Lego/Duplo, sende hoppere utfor i en egen liten hoppbakke, og lage sine egne ski. Museumsbutikk og kafé.

Utenfor museet er det en 45 meter lang kopi av Morgedalsvassdraget, den tidligere livsnerven i bygda. Her kan barna fløte miniatyr-tømmer og leke med vann. Historien om vassdraget formildes via skilting og digitale formidlingsflater, man kan laste ned . Skilting Det blir så vel enkelte installasjoner som fysisk skilting som forteller historien,. Det er kun vann i vassdraget i sommerhalvåret.

Fra museet kan man spasere opp til Øverbø, Sondre Norheims fødested. Herfra kan man nyte utsikten, og besøke Sondre-stuen, som har vært målet for tusenvis av skientusiaster på "pilegrimsferd" til den moderne skisportens vugge.

Barn (6-15 år) kr 65, voksen (fra 16 år) kr 130, familie (2 voksne + 2 barn) kr 340. Salg av årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

1/5 - 15/9: alle dager kl 10.00-17.00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Norsk Skieventyr

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.