Norsk Skieventyr

Rundturen i museet starter med en visning på storskjerm av skihistorien gjennom 4000 år, fra de første oppfinnelser og frem til dagens twintip og snøbrett. Utstillingene forteller om skieventyret som startet i Morgedal i 1850-årene, om norsk skihistorie generelt, og om pioneren Sondre Norheim spesielt. Han var født i Morgedal og betegnes skisportens far. En annen utstilling forteller om kappløpet mot Sørpolen i 1911, der Olav Bjaaland, også fra Morgedal, deltok på Roald Amundsens ekspedisjon.

Museet forteller også historien om Norges første skivoksfabrikk og om den olympiske ilden, som lyser ute i vannet foran museet. Den ble tent første gang til Vinter-OL i Oslo i 1952, og var siden med å tenne ilden i 1960 og på Lillehammer i 1994. Utstillingskronologien avsluttes med en interaktiv utstilling om twintip og snowboard. Helt til slutt får besøkende en adrenalin-pumpende opplevelse med avansert telemarkskjøring vist i stort format på tre skjermer.

I lekekroken Vesle-Sondre kan de minste underholde seg med Lego/Duplo, sende hoppere utfor i en egen liten hoppbakke, og lage sine egne ski. Museumsbutikk og kafé.

Utenfor museet er det en 45 meter lang kopi av Morgedalsvassdraget, den tidligere livsnerven i bygda. Her kan barna fløte miniatyr-tømmer og leke med vann. Historien om vassdraget formildes via skilting og digitale formidlingsflater, man kan laste ned . Skilting Det blir så vel enkelte installasjoner som fysisk skilting som forteller historien,. Det er kun vann i vassdraget i sommerhalvåret.

Fra museet kan man spasere opp til Øverbø, Sondre Norheims fødested. Herfra kan man nyte utsikten, og besøke Sondre-stuen, som har vært målet for tusenvis av skientusiaster på "pilegrimsferd" til den moderne skisportens vugge.

Arrangementer hos Norsk Skieventyr

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.