Norsk Natursenter - Eidfjord

Senteret er et moderne natur- og kulturhistorisk opplevelsessenter for norsk natur, klima og miljø, og besøkssenter for Hardangervidda nasjonalpark. Utstillingen, som strekker seg over tre etasjer, er bygd opp som en tidsreise fra 2,9 milliarder år siden og frem til i dag. Formidlingen foregår gjennom interaktive stasjoner, bergarter, mineraler, fossiler, modeller, akvarium, temavideoer og illustrasjoner. Fasinerende! Utstillingen utforsker også samspillet mellom natur, menneske, kultur og miljø på en måte som ikke er gjort tidligere.

Fra april 2023 vises en ny panoramafilm i kvalitet 12K på et 21 meter langt og 4 meter høyt lerret, et av Europas største panoramalerreter. Filmen vil vise en reise gjennom fjord, fjell og foss på en spektakulær og spennende måte, mens et nytt komponert musikkverk vil bidra til en ytterligere sanselig opplevelse.

Formålet med utstillingen er å gi besøkende innblikk i samspillet mellom dyrelivet, naturen og klimaet, og mellom kultur og miljø. Den moderne formidlingsteknologien gjør senteret til en opplevelse for hele familien. Senteret ligger vakkert til i nærheten av Eidfjordvatnet, og ved inngangen til Måbødalen, som fører opp til Norges mest kjente foss, Vøringsfossen.

Arrangementer hos Norsk Natursenter - Eidfjord

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.