Norsk Fjordsenter

Opplev verdensarven Vestnorsk fjordlandskap fra innsiden! Utstillinger og interaktive stasjoner som viser hvordan fjordlandskapet ble skapt, og hvordan det ser ut i dag. Lær om det biologiske mangfoldet i fjordlandskapet, og hvordan dyr og planter har tilpasset seg de forskjellige naturtypene. Det er en egen utstilling og aktivitetsrom for barn på senteret, der barna kan bli kjent med Gaute Gneis og vennene hans. Kinosal som viser film fra hele verdensarvområdet. Utenfor er det benker og lekeområde for barna. Butikk og kafe.

Fjordlandskapet som står på UNESCOs verdensarvliste omfatter landskapene som omgir de innerste delene av Geirangerfjorden og Nærøyfjorden, to av de lengste og dypeste fjordene i verden.

Verdensarvsenteret formidler flere turer i området, med eller uten guide. Nasjonal turiststi, Fosseråsa, går først fra Geiranger sentrum og opp til Norsk Fjordsenter, forbi den imponerende Storfossen. I alt 327 trappetrinn blir passert. Neste etappe, hvis man vil fortsette, går opp til en gård på stier steinsatt av sherpaer fra Nepal. Siste etappe går opp til Storsæterfossen, et imponerende fossefall i et steinete landskap. Stien går bak fossefallet, så helt tørrskodd passerer man ikke.

Arrangementer hos Norsk Fjordsenter

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.