Norsk Fjordsenter

Norsk Fjordsenter er et besøks- og formidlingssenter for Vestnorsk fjordlandskap, som står på UNESCOs verdensarvliste. Gjennom utstillinger og interaktive stasjoner kan man oppleve disse spennende særtrekkene i detalj. Egen utstilling og eget aktivitetsrom for barn. Flere turtilbud for å oppleve området.

Utsikt fra en høyde innerst i Geirangerfjorden, mot fjorden og landskapet rundt

Illustrasjonsbilde

Norsk Fjordsenter, en lav bygning av glass, betong og stein som strekker seg langs med elvebredden

Gerd Fahrenhorst, CC-BY-SA 4.0

Utsikt fra en høyde innerst i Geirangerfjorden, mot fjorden og landskapet rundt

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Vestnorsk fjordlandskap fikk verdensarvstatus i 2005, og omfatter de innerste delene av Geirangerfjorden og Nærøyfjorden, to av de lengste og dypeste fjordene i verden. Fjordsenteret forteller hvordan landskapet har utviklet seg frem til i dag gjennom utstillinger og interaktive stasjoner. Besøkende lærer om det biologiske mangfoldet i og omkring fjordene, og hvordan dyr og planter har tilpasset seg de forskjellige naturtypene. Kinosal som viser film fra hele verdensarvområdet.

Senteret har en egen utstilling og et aktivitetsrom for barn, der barna kan bli kjent med Gaute Gneis og vennene hans. Utenfor er det benker og lekeområde for barna. Butikk og kafe.

Norsk Fjordsenter ligger ca 1 kilometer fra bygdesenteret. Man kan kjøre bil eller gå Nasjonal turiststi, Fosseråsa, fra Geiranger sentrum og forbi den imponerende Storfossen. I alt 327 trappetrinn er det å gå, med en høydeforskjell på 85 meter.

De som ønsker en lengere tur kan fortsette oppover til en gård på en sti steinsatt av sherpaer fra Nepal, og derfra til Storsæterfossen, et imponerende fossefall i et steinete landskap. Stien går bak fossefallet, så helt tørrskodd passerer man ikke.

Verdensarvsenteret formidler flere turer i området, med eller uten guide.

Barn under 5 år gratis
Barn (5-15 år) kr 75
Voksen kr 150
Familie kr 300

I billetten inngår boka om Gaute Gneis (kun for barn)

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Alle dager 10.00-16:00

Sommeråpent: alle dager 09:00-19:00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Norsk Fjordsenter

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.