Nordfjord Folkemuseum

Nordfjord Folkemuseum er et kulturhistorisk museum med historiske bygninger fra hele regionen Nordfjord. Bygningen viser hvordan mennesker har levd i området fra 1600-tallet og frem til nåtid. På museet kan man se Holvikejekta, den eneste bevarte store klinkbygde jekta i Norge.

Tun med eldre hus med torvtak på Nordfjord Folkemuseum

Sigrun Espe, CC-BY-SA-2.0

Hovedbygningen på Nordfjord Folkemuseum, en rød mursteinsbygning beliggende delvis langs veien og med en liten gangbro fra veien og inn i bygningen

Sigrun Espe / Sogn og Fjordane fylkeskommune, CC-BY-SA 2.5

Klyngetun med eldre bygninger i naturfarger, gult og rødt på Nordfjord Folkemuseum

Esther Westerveld, CC-BY-SA 2.0

Tun med eldre hus med torvtak på Nordfjord Folkemuseum

Sigrun Espe, CC-BY-SA-2.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet er et kulturhistorisk museum med historiske bygninger fra hele Nordfjord-regionen. Bygningene viser hvordan mennesker har levd i området fra 1600-tallet og frem til nåtid. I hovedbygget på museet er kulturhistoriske utstillinger, museumsbutikk og kafé. Ca en kilometer utenfor friluftsmuseet kan besøkende se Holvikejekta, den eneste bevarte store klinkbygde jekta i Norge. Museumsbutikk og kafé.

Se arrangementer på Nordfjord Folkemuseum.

Friluftsmuseet har i alt 44 historiske bygninger som er plassert i et stort naturområde: stuer, stabbur, ildhus, låver og fjøs, stalI og støl, hunde- og hønsehus, en skolestue og et fargeri. I sommersesongen er omvisning inkludert i inngangsbilletten, og kl 14.00 er det Eventyrstund i Morritsstova. Ute kan barna bruke fantasien og leke Bukkene Bruse på tre trebukker.

Hele året kan besøkende forsøke å karde ull fra lokale sauer og spinne den til tråd med handtein eller rokk i kaféområdet. Utstillingen "Attåt" i hovedbygningen fokuserer på ulike yrker som innbyggerne i Nordfjord hadde ved siden av gårdsarbeidet. Det var stor forskjell på manns- og kvinnearbeid!

Utstillingen "Dyrebar", som vises 2023/24, forteller om hvordan befolkningen brukte alt på dyret til forskjellige redskaper og formål. Så vel før som etter at dyret var avlivet var holdningen at alt fra et dyr som kunne brukes ble brukt. Noen ganger til formål og med en fantasi som i dag virker utenkelig. Den gangen en tvingende nødvendighet.

Barn / ungdom under 18 år gratis
Voksen kr 110

Salg av sesongkort og årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag til fredag: 11:00-16:00

Sommeråpent 17/6 - 31/8: alle dager 11:00-17:00

Omvisning i friluftsmuseet når sommeråpent alle dager 12:00, 13:00, 15:00 og 16:00. Eventyrstund 14:00

Stengt 1-31/1, påsken 28/3 - 1/4, 1/5, Kr. Himmelfartsdag, 17/5, 23-31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Nordfjord Folkemuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Gloppen

Det er ikke flere aktiviteter i Gloppen