Nordfjord Folkemuseum

Museet er et kulturhistorisk museum med historiske bygninger fra hele regionen Nordfjord. Bygningen viser hvordan mennesker har levd i området fra 1600-tallet og frem til nåtid. I hovedbygget på museet er kulturhistoriske utstillinger, museumsbutikk og kafé. Ca en kilometer utenfor friluftsmuseet kan besøkende se Holvikejekta, den eneste bevarte store klinkbygde jekta i Norge.

Friluftsmuseet har i alt 44 historiske bygninger som er plassert i et stort naturområde: stuer, stabbur, ildhus, låver og fjøs, stalI og støl, hunde- og hønsehus, en skolestue og et fargeri. I sommersesongen er omvisning inkludert i inngangsbilletten, og kl 14.00 er det Eventyrstund i Morritsstova. Ute kan barna bruke fantasien og leke Bukkene Bruse på tre trebukker.

Hele året kan besøkende forsøke å karde ull fra lokale sauer og spinne den til tråd med handtein eller rokk i kaféområdet. Utstillingen i hovedbygningen i 2023 er "Sjukdommane som endra historia". Se hvordan medisinsk utstyr og smittevern har forandret seg fra 1349 og frem til i dag.

Se hva som skjer ved Nordfjord Folkemuseum: https://www.facebook.com/NordfjordFolkemuseum/events

Arrangementer hos Nordfjord Folkemuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.