Namsskogan Familiepark

Familieparken består av en helårs dyrepark og svømmehall, fornøyelsespark og klatrepark om sommeren, og skibakke og heistrekk om vinteren. Dyreparken har Norges største samling av nordiske dyr, med ulv, bjørn, gaupe og jerv som de store trekkplastrene. "Bjønnsleppet" (bjørneslippet) i mars hvert år er en stor begivenhet! Utover de fire store er det alpakka, påfugl, rev, geit, ilder, hjort, elg, grevling, og mange flere, og Barnas Dyrepark. Kafeer, kiosk, og griller til fri benyttelse. Parkbutikk.

Besøkssenter Rovdyr Namsskogan er samlokalisert med Familieparken. I senteret lærer man om gaupe, jerv, ulv, bjørn og kongeørn. Utstillingen «Rovdyrene er tilbake» har flere interaktive skjermer og gjenstander.

Sommerparken:
I alt er det ca 135 individer i dyreparken, fordelt på 35 arter. Hver dag fra ultimo mai til ultimo august forteller en naturformidler om rovdyrene mens de fóres. Husdyr og gårdsdyr, som høner, kaniner, sauer, pinnsvin, marsvin og griser, er samlet i et eget hjørne av parken, Barnas Dyrepark, beregnet på de minste. "Dyrepasser for en dag" er et tilbud til barn 6-13 år om å delta i stell av dyrene i Barnas Dyrepark. Maksimum fem deltakere pr gruppe.

Fornøyelsesparken inneholder berg-og dalbane, kræsjbåter, traktorbane, månebiler, gullgraving, hamsterhjul, bungee-trampoline mm., det meste beregnet på de minste barna. Et lite fargerikt tog med lokomotiv og vogner, på hjul, kjører mellom Parkkafeen og Fjellstuen. Det er et fiskevann midt i parken med god bestand av ørret, som besøkende kan fiske i med medbrakt utstyr. Eller man kan låne robåt, kano eller tråbåt for en båttur. Vitenshow, eller annen underholdning, i juli og starten av august. Hele sommeren har rocketeateret Rebella Rex forestillinger i teaterbygget Rebellas hule.

Klatreparken er for alle over 7 år og 130-140 cm høye. Den har 36 elementer fordelt på tre vanskelighetsgrader, og en zip-line på 300 meter 30 meter over bakken. Også en mini-løype for barn 3-8 år og høyde 100-140 cm. Fra fylte 7 år og minimumshøyde 130 cm kan man også hoppe fra et 15 meter høyt platå, noe som skaper skrekkblandet fryd hos de fleste.

Frisbeegolfbane i lysløypen ved campingen, nærmeste nabo til familieparken.

Vinterparken:
Det er vinteråpen park en helg før jul og i vinter- og påskeferien. Innerst i parken er det et familievennlig ski-anlegg for så vel skiløpere som dem som ønsker å komme til toppen med snowboard eller kjelke. Åpen park i vinterferien forutsetter nok snø til å åpne alpinbakken. Eget aktivitetsprogram i førjuls-helgen.

Arrangementer hos Namsskogan Familiepark

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.