Namsskogan Familiepark

Familieparken består av en dyrepark, fornøyelsespark og klatrepark om sommeren, og dyrepark med skibakke og heistrekk om vinteren. Dyreparken har Norges største samling av nordiske dyr. med ulv, bjørn, gaupe og jerv som de store trekkplastrene. "Bjønnsleppet" (bjørneslippet) i mars hvert år er en stor begivenhet! Svømmehall i nærheten. Kafeer, kiosk, og griller til fri benyttelse. Parkbutikk.

Besøkssenter Rovdyr Namsskogan er samlokalisert med Familieparken. Utstillingen i besøkssenteret, «Rovdyrene er tilbake», har flere interaktive skjermer og gjenstander. I senteret lærer man om gaupe, jerv, ulv, bjørn og kongeørn.

Sommerparken:
Hver dag fra ultimo mai til ultimo august forteller en naturformidler om rovdyrene mens de fóres. I alt er det ca 135 individer i parken, fordelt på 35 arter. Utover de fire store er det alpakka, påfugl, rev, geit, ilder, hjort, elg, grevling, og mange flere. Husdyr og gårdsdyr, som høner, kaniner, sauer, pinnsvin, marsvin og griser, er samlet i et eget hjørne av parken, Barnas Dyrepark, beregnet på de minste.

"Dyrepasser for en dag" er et tilbud til barn 6-13 år om å delta i stell av dyrene i Barnas Dyrepark. Maksimum fem deltakere pr gruppe.

Fornøyelsesparken inneholder berg-og dalbane, kræsjbåter, traktorbane, månebiler, gullgraving, hamsterhjul, bungee-trampoline mm., det meste beregnet på barna. Et lite fargerikt tog med lokomotiv og vogner, på hjul, kjører mellom Parkkafeen og Fjellstuen. Det er et fiskevann midt i parken med god bestand av ørret, som besøkende kan fiske i med medbrakt utstyr. Eller man kan låne robåt, kano eller tråbåt for en båttur. Vitenshow, eller annen underholdning, i juli og starten av august. Hele sommeren har rocketeateret Rebella Rex forestillinger i teaterbygget Rebellas hule.

Klatreparken er for alle over 7 år og 130-140 cm høye. Den har 36 elementer fordelt på tre vanskelighetsgrader, og en zip-line på 300 meter 30 meter over bakken. Også en mini-løype for barn 3-8 år og høyde 100-140 cm. Fra fylte 7 år og minimumshøyde 130 cm kan man også hoppe fra et 15 meter høyt platå, noe som skaper skrekkblandet fryd hos de fleste.

Frisbeegolfbane i lysløypen ved campingen, nærmeste nabo til familieparken.

Vinterparken:
Det er vinteråpen park en helg før jul og i vinter- og påskeferien. Innerst i parken er det et familievennlig skianlegg med ski-, snowboard og kjelker, som passer fint for småbarnsfamilier og nybegynnere. Åpen park i vinterferien forutsetter nok snø til å åpne alpinbakken. Eget aktivitetsprogram i førjuls-helgen og i påsken.

Arrangementer hos Namsskogan Familiepark

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.