Namsskogan Familiepark

Familieparken består av en dyrepark og svømmehall, fornøyelsespark og klatrepark om sommeren, og skibakke og heistrekk om vinteren. Dyreparken har Norges største samling av nordiske dyr, med ulv, bjørn, gaupe og jerv som de store trekkplastrene. "Bjønnsleppet" (bjørneslippet) i mars hvert år er en stor begivenhet! Utover de fire store er det alpakka, påfugl, rev, geit, ilder, hjort, elg, grevling, og mange flere, og Barnas Dyrepark. Kafeer, kiosk, og griller til fri benyttelse. Parkbutikk.

Dyreparken huser ca 135 individer, fordelt på 30 arter. I nærheten av inngangen til parken ligger Barnas Dyrepark, som har norske husdyr som geiter, høns, kaniner, gris med flere. Her kan barn 6-13 år være dyrepasser for en dag og bli med å stelle dyrene. Innover i dyreparken kommer mange dyr fra norsk natur, fra pinnsvin og rev til rådyr og elg, i tillegg til fremmede arter som alpakka, påfugl med flere. Innerst i dyreparken er innhegningene til fjellrev og "de fire store": ulv, bjørn, gaupe og jerv.

Hver dag i perioden 3/6 - 27/8 forteller en naturformidler om smådyr (kl 11.30), store rovdyr (kl 12.30), og klovdyr (kl 14.00). Besøkssenter Rovdyr Namsskogan er samlokalisert med Familieparken. I senteret lærer man om gaupe, jerv, ulv, bjørn og kongeørn. Utstillingen «Rovdyrene er tilbake» har flere interaktive skjermer og gjenstander.

Sommerparken:
Midt i familieparken er en liten sjø som deler familieparken i to, med dyreparken på den ene siden, og en sommerpark på den andre. I parken ligger Unik klatrepark, flere lekeparker med traktorbane, gravemaskiner, trampoline, ballhus, utendørs lekeplass, avgrenset område på sjøen med kræsjbåter, tøffingtårn på 30 meter med en 300 lang zipline, og bobbanen i skianlegget helt innerst i familieparken. Sjøen i parken er et godt fiskevann med god bestand av ørret, som besøkende kan fiske i med medbrakt utstyr. Eller man kan låne robåt, kano eller tråbåt for en båttur. Et lite fargerikt tog på hjul, Bamsetoget, kjører mellom Parkkafeen ved inngangen og Fjellstuen nord i parken.

Vinterparken:
Det er vinteråpen park en helg før jul og i vinter- og påskeferien. Skianlegget innerst i parken er familievennlig, og egner seg for ski, snowboard og kjelke. Åpen park i vinterferien forutsetter nok snø til å åpne alpinbakken. Eget aktivitetsprogram i førjuls-helgen.

Arrangementer hos Namsskogan Familiepark

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.