Middelalderuka i Numedal

Middelalderuka i Numedal er en rekke arrangementer gjennom en hel uke: omvisninger i historiske miljøer, musikk, foredrag, utstillinger, tradisjonsrikt håndverk, forestillinger og aktiviteter for hele familien. Tre av dagene er det Barnas dag, på tre forskjellige steder, med aktiviteter for de minste.

Middelalderstridsmenn med blanke hjelmer, brynje og spyd i nærbilde

Illustrasjonsfoto

Middelalderstridsmenn med blanke hjelmer, brynje og spyd i nærbilde

Illustrasjonsfoto

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Middelalderuka i Numedal er en rekke arrangementer gjennom en hel uke: omvisninger i historiske miljøer, musikk, foredrag, utstillinger, tradisjonsrikt håndverk, forestillinger og aktiviteter for hele familien. Tre av dagene er det Barnas dag med aktiviteter for de minste.

Arrangementene foregår på ulike arenaer i Numedal og Kongsberg, og arrangeres i samarbeid med lokale lag, foreninger, arrangører og gårdeiere. Middelalderuka avsluttes med et stort middelaldermarked der tradisjonsrike teknikker, som for eksempel tægerbinding, sveiping, veving, nålbinding og knivmakeri, vises. Det smis metallprodukter og det lages klær. Og ikke minst: Det kokes, stekes og bakes!

I Numedal Middelaldersenter i Middelalderskogen i Rollag er det flere kurs i tradisjonsrikt håndverk i løpet av festivaluken. Blant annet et verksted for barn 6-12 år. Barna lærer om plantefarging, blåse- og rytmeinstrumenter, slå opp telt, tenne bål, bygge hytte mm. Det er også et ungdomsverksted for aldersgruppen 12-15 år. Se kursplanen for Middelalderverkstedet.

Se ukas hjemme- og facebookside for prisinformasjon

Barneverksted kr 600, ungdomsverksted kr 1200

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Middelalderuka 24/7 - 29/7 2023

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Middelalderuka i Numedal

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i

Det er ikke flere aktiviteter i