Middelalderuka i Numedal

Middelalderuka i Numedal er en rekke arrangementer gjennom en hel uke: omvisninger i historiske miljøer, musikk, foredrag, utstillinger, tradisjonsrikt håndverk, forestillinger og aktiviteter for hele familien. Tre av dagene er det Barnas dag med aktiviteter for de minste.

Arrangementene vil foregå på ulike arenaer i Numedal og Kongsberg, og arrangeres i samarbeid med lokale lag, foreninger, arrangører og gårdeiere. Middelalderuka avsluttes med et stort middelaldermarked der tradisjonsrike teknikker, som for eksempel tægerbinding, sveiping, veving, nålbinding og knivmakeri, vises. Det smis metallprodukter og det lages klær. Og ikke minst: Det kokes, stekes og bakes!

I Numedal Middelaldersenter i Middelalderskogen i Rollag er det flere kurs i tradisjonsrikt håndverk i løpet av festivaluken. Blant annet et verksted for barn 6-12 år. Barna lærer om plantefarging, blåse- og rytmeinstrumenter, slå opp telt, tenne bål, bygge hytte mm. Det er også et ungdomsverksted for aldersgruppen 12-15 år. Se kursplanen for Middelalderverkstedet.

Arrangementer hos Middelalderuka i Numedal

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.