Marikollen Skisenter

Marikollen Skisenter har tre adskilte nedfartsområder øverst i anlegget, som går sammen til én stor bakke midtveis mot bunnen. To av områdene har heis, det tredje er velegnet for randonee. Svarte, røde og blå alpinløyper, rødmerket terrengpark, og avskjermet barneområde med skileik og aking.

Liten jente md hvit hjelm og rød skidrakt, og hendene samlet foran kroppen, på ski nedover en alpinbakke

Illustrasjonsbilde

Liten jente md hvit hjelm og rød skidrakt, og hendene samlet foran kroppen, på ski nedover en alpinbakke

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Skisenteret har tre adskilte nedfartsområder øverst i anlegget, som går sammen til én stor bakke midtveis mot bunnen. Høydeforskjellen mellom topp og bunn er ca 140 meter. To av nedfartene har heis, den tredje nedfarten er velegnet for randonee. Terrengpark og avskjermet barneområde med skileik og aking.

T-krok heisen i den ene nedfarten er ca 500 meter lang. På toppen kan man velge en svart løype til bunnen av heisen, eller en blåmerket løype som går over i den midterste bakken. Midt i fellesområdet i den nederste delen av bakkene ligger en platting med en lavvo og bord og benker.

Den midterste bakken har to tallerkenheiser i forlengelse av hverandre til toppen. Nedfarten på den ene siden av heisene er den blåmerkede løypen som kunne nås fra den første bakken. På den andre siden er det en rødmerket terrengpark med mange elementer, og en permanent BagJump.

Fra toppen kan man også velge en blå løype som passerer toppen av bakken uten heis. Man kan velge å kjøre ned en rødmerket løype som ender ved heishuset til den midterste bakken, eller fortsette på blå løype i en stor sløyfe gjennom skogen og som kommer ned ved barneområdet.

I barneområdet er det et skileikområde med barnebakke og akebakke, og et rullebånd med tak på ca 70 meter som kan benyttes gratis av barn med ski eller akebrett. Det er også grillhytte og bålplass. Skiskole. Varmestue med kafé i hovedanlegget. I lavvoen i bakken kan man nyte medbragt mat eller kjøpe i kiosken. En liten kiosk er åpen i barneområdet i helgene.

Se løypekart for Marikollen Skisenter.

Ved siden av bakkene ligger det lysløyper for langrenn og rulleski. I en stor bue bak og rundt alpinanlegget går det en turvei / skiløype. Utstyr kan lånes i BUA Rælingen av de som er bosatt i Rælingen kommune.

Skisenteret ligger ca 55 minutter md bil fra Oslo S. Nærmeste senter er Lillestrøm. Derfra tar det ca. 8 minutter med bil eller 15 minutter med buss til anlegget.

Marikollen Skisenter er ett av syv alpinanlegg nær Oslo. Se hvilke som er de andre anleggene i artikkelen "Vinteraktiviteter i Oslo og omegn - familievennlige alpinanlegg".

Dagskort / kveldskort (tirsdag til fredag) / helg (lørdag og søndag):

Barn / ungdom (7-15 år) kr 360/250/595
Voksen (fra 16 år) kr 395/270/675

Prisen gjelder ved kjøp i luken, kr 20 - kr 55 å spare ved online-kjøp

Barn til og med 6 år med hjelm og som er sammen med betalende voksen kjører gratis. I motsatt fall gjelder prisene for barn / ungdom

Vinterferiekort 19/2 - 25/2 (uke 8) barn (7-15 år) / voksen kr 995 / 1195

Se skisenterets hjemmeside for andre tilbud og priser

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Skisenteret:
Tirsdag til fredag: 17:30 - 21:00

Lørdag og søndag: 11:00 - 16:00

Vinterferien 17/ 2- 25/2 (uke 8):
Mandag til fredag: 11:00-19:00

Lørdag og søndag: 11:00-16:00

BagJump (stengt inntil videre):
Ordinære åpningstider:
Onsdag og fredag: 18:00-21:00
Lørdag og søndag: 11:00-16:00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Marikollen Skisenter

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.