Lyngheisenteret

Hovedattraksjonen på Lyngheisenteret er landskapet. Området rundt senteret er mangfoldig og vakkert, omkranset av hav, og er en blanding av aktiv landbruksdrift, tilrettelegging for friluftsliv, naturopplevelser, kulturforståelse, forskning og undervisning. To tilrettelagte stier gjennom området, som er beskrevet i en folder man får i infobygget. I bygget er det en utstilling og det vises filmer i auditoriet. Utleie av sykler. Siste søndag i måneden, fra påske til og med november, arrangeres det familieaktiviteter.

Det er to tilrettelagte stier, delvis dekket med grus, gjennom landskapet. Den korte turen er ca 2 kilometer og tar 30-40 minutter, den lengre 40-90 minutter. I senteret og på parkeringsplassen kan man ta en folder som beskriver noe av det man kan se langs den ytterste sløyfen av stiene, på ca 2 kilometers lengde. Man kan også gå på stolpejakt, hele tre stolper er plassert i landskapet.

 Naturen på øya er kjennetegnet ved forblåste heier med lave buskvekster og ingen skog, et uttrykk for tøffe levevilkår. Mer informasjon om landskapet får man i Informasjonssenteret.

Arrangementer hos Lyngheisenteret

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.