Løvikremma kystgard

Løvikremma kystgard er et gårdsmuseum med aktiviteter knyttet til gårdsdrift fra eldre tider, og stell av husdyr. Gården ligger i et åpent landskap med utsikt mot storhavet, fiskevær, fjell og øyer. Det er store plener som barna kan boltre seg på, eller de kan besøke dyrene.

 Museer

Illustrasjonsbilde

 Museer

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Løvikremma er en typisk kystgård, der selvberging var livsgrunnlaget. Gårdsbruk om sommeren med dyrking og beite, og fiske om vinteren. Ved siden av å presentere gardens historie, legger museet stor vekt på å skape et miljø der store og små kan trives. I sommersesongen er frivillige fra Aukra vertskap på Løvikremma og tar imot de besøkende med servering og en prat om gammelt arbeidsliv.

Gårdsmuseet består av våningshus, stabbur og torvesjåe. Fjøset er i privat eie, men disponeres av museet. Våningshuset er fra 1861 med et enda eldre stabbur. Møbler og utstyr er omtrent som det var den gangen de siste beboerne levde der. På stueloftet (rommet over stua) var det veggfaste senger. Her sov fiskere som kom for å være med på båtlaget under vintertorskefisket.

Torvesjåen var vanlig der det var mye myr i utmarka, men ingen eller lite skog. Torven ble skåret i myra og satt til tørk før sommeren. I august var torven tørr og fyringsmateriale for vinteren sikret.

Ved sjøen mot øst ligger Skipshaugen, som fikk navnet sitt etter at en hollandsk skute forliste i nærheten i 1747, ble trukket på land og satt i stand på stedet. Gården har også en interessant historie under 2. verdenskrig.

Barn/unge under 18 år gratis
Voksen kr 120

Det er gratis å besøke Løvikremma hvis man ikke ønsker omvisning

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

23/6 - 6/8: alle dager 12:00-16:00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Løvikremma kystgard

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Aukra

Det er ikke flere aktiviteter i Aukra