Lofotr Vikingmuseum

På museet på Borg i Lofoten får besøkende et innblikk i hverdagen under vikingtiden. Museet har tre hoveddeler: Det rekonstruerte høvdinghuset, de arkeologiske utstillingene og området ved vikingskipshavna. Områdene bindes sammen av fine gangstier i vakre omgivelser. Høvdinghuset er en rekonstruert storgård fra vikingtiden og et lett gjenkjennelig vartegn når man nærmer seg området.

Andre rekonstruerte bygninger er smia, skjeltersjå, og naust. Naustet ble bygget for å gi plass til det rekonstruerte vikingskipet "Lofotr". Vikinger går rundt og svarer på spørsmål fra besøkende. De arkeologiske utstillingene oppleves ved hjelp av egen smarttelefon, man velger selv hva man vil høre: fortellinger fra oppdagelsen av Høvdinghuset på Borg eller gjenstandene i den arkeologiske utstillingen. Lyden til filmen "Drømmen om Borg" hører man også gjennom sin egen smarttelefon. Hodetelefoner kan lånes i museet.

Barna kan laste ned appen "Bædi & Børdi" på smartelefonen, og bli guidet gjennom muset av to pussige figurer. Ved hjelp av iBeacons aktiveres animerte videoer med "Bædi & Børdi", og barna får se og høre informative presentasjoner på en morsom måte på norsk eller nordsamisk.

Høst, vinter og vår er det litt ekstra aktiviteter de fleste lørdagene, blant annet Barnas vikinglørdag. Om sommeren er det flere aktiviteter inkludert i billetten: rotur med vikingskipet, viking-aktiviteter som øksekast, pil og bue, og smed i smia. Museet beregner 60-100 minutter besøkstid for individuelle gjester for å få med seg utstillinger, film og Høvdinghus. Ytterligere 15-20 minutter hver vei for å gå til vikingskip, naust og smie, pluss eventuell ekstra tid til aktiviteter og mat.

Vikingfestivalen på Lofotr Vikingmuseum er en årviss foreteelse i august. Festivalen er et 5 dagers arrangement, med levende formidling av vikingtidens historie. Forestillinger, marked, konserter, kampshow, leker og konkurranser, og 100-150 "ekte" vikinger fra inn- og utland gjør festivalen til en opplevelse for alle aldre. Mer info på Lofotr Vikingfestival

Arrangementer hos Lofotr Vikingmuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.