Lofotr Vikingmuseum

På museet på Borg i Lofoten får besøkende et innblikk i hverdagen under vikingtiden, med en av vikingtidens rekonstruerte storgårder, Høvdinghuset, som ramme. Andre rekonstruerte bygninger er smia, skjeltersjå, og naust. Naustet ble bygget for å gi plass til det rekonstruerte vikingskipet "Lofotr". Vikinger går rundt og svarer på spørsmål fra besøkende. Det er moderne audioguider og filmvisning hvert 20. minutt.

Høst, vinter og vår er det litt ekstra aktiviteter de fleste lørdagene, blant annet Barnas vikinglørdag. Om sommeren er det flere aktiviteter inkludert i billetten: rotur med vikingskipet, viking-aktiviteter som øksekast, pil og bue, og smed i smia.

Museet beregner 60-100 minutter besøkstid for individuelle gjester for å få med seg utstillinger, film og Høvdinghus. Ytterligere 15-20 minutter hver vei for å gå til vikingskip, naust og smie, pluss eventuell ekstra tid til aktiviteter og mat.

Vikingfestivalen på Lofotr Vikingmuseum er en årviss foreteelse i august. Festivalen er et 5 dagers arrangement, med levende formidling av vikingtidens historie. Forestillinger, marked, konserter, kampshow, leker og konkurranser, og 100-150 "ekte" vikinger fra inn- og utland gjør festivalen til en opplevelse for alle aldre. Mer info på Lofotr Vikingfestival

Arrangementer hos Lofotr Vikingmuseum

10:30
07
Apr
2023

Lær og slå på trommer

Bli med på å slå på trommer i en vikingkonsert. Fra 6 år. Arrangeres hver hele time fra kl 10.30.

10:00
08
Apr
2023

Pinnebrød

Lag brød på vikingvis. Stek pinnebrød over bål.

11:00
02
Aug
2023

Lofotr Vikingfestival

Festivalens tema er mat og drikke i 2023.