Lofotr Vikingmuseum

Lofotr Vikingmuseum, med en rekonstruert høvdinggård fra vikingtiden og det rekonstruerte vikingskipet "Vargfotr", er en populær severdighet i Lofoten. Moderne audioguider og filmvisning hvert 20. minutt. Stor vikingfestival i august.

 Langhus fra vikingtiden i Lofoten

Kjell Ove Storvik / Lofotr Vikingmuseum

 Ekte vikingskip i Lofoten!

Anders Botnmark / Lofotr Vikingmuseum

 Mye å oppleve i Lofotr Vikingmuseum

Kjell Ove Storvik / Lofotr Vikingmuseum

 Langhus fra vikingtiden i Lofoten

Kjell Ove Storvik / Lofotr Vikingmuseum

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

På museet på Borg i Lofoten får besøkende et innblikk i hverdagen under vikingtiden. Museet har tre hoveddeler: det rekonstruerte høvdinghuset, de arkeologiske utstillingene og området ved vikingskipshavna. Områdene bindes sammen av fine gangstier i vakre omgivelser. Høvdinghuset er en rekonstruert storgård fra vikingtiden og et lett gjenkjennelig vartegn når man nærmer seg området. Museumsbutikk og kafé.

Se aktuelle nyheter på Lofotr Vikingmuseum.

Høvdinghuset er verdens lengste rekonstruerte langhus. Det er 83 meter langt og 12 meter bredt. Rekonstruksjonen ligger ved siden av plassen man fant spor av det opprinnelige langhuset, og er et lett gjenkjennelig vartegn i terrenget. Andre rekonstruerte bygninger er skjeltersjå og naust. Naustet er en rekonstruksjon av et naust fra Rogaland og er 30 meter langt og nesten 7 meter på det bredeste.

De arkeologiske utstillingene er lagt opp med mange utstilte gjenstander plassert fritt eller i montre, med spennende belysning som forsterker effekten. Utstillingen er delt i tre rom, med selve utstillingen i hovedrommet. Omvisningen foregår med egen smarttelefon som koples mot museets audioguidesystem. Besøkende uten smarttelefon kan låne audioguide i museet. I auditoriet vises filmen "Drømmen om Borg", med engelsk tekst, men andre språk er tilgjengelig via audioguiden.

Naustet i vikingskipshavna ble bygget for å gi plass til det rekonstruerte vikingskipet "Vargfotr". Skipet er en polsk kopi av Gokstadskipet dimensjonert til ca 65% av originalens størrelse. Om sommeren, fra midten av juni til slutten av august, går det båttur med skipet hver dag, ny tur hver 30. minutter. Skipet seiler ikke ved dårlige værforhold. Er det helt vindstille er det årer som gjelder ... I vikingskipshavna ligger en rekonstruert "femkeiping", den største av tre små skipsbåter funnet sammen med Gokstadskipet.

I høysesongen om sommeren er det flere aktiviteter inkludert i billetten: båttur med vikingskipet "Vargfotr", viking-aktiviteter, og leietur med hest for barn under 13 år.

Besøkende bør beregne 60-100 minutter for å få med seg utstillinger, film og Høvdinghus, og ytterligere 15-20 minutter hver vei for å gå til vikingskip, naust og smie. Pluss eventuell ekstra tid til aktiviteter og mat.

Vikingfestivalen på Lofotr Vikingmuseum er en årviss foreteelse i august. Festivalen er et 5 dagers arrangement, med levende formidling av vikingtidens historie. Forestillinger, marked, konserter, kampshow, leker og konkurranser, og 100-150 "ekte" vikinger fra inn- og utland gjør festivalen til en opplevelse for alle aldre. Mer info på Lofotr Vikingfestival.

Høysesong (1/6 - 31/8) / resten av året:
Barn under 6 år gratis / gratis
Barn (6-15 år) kr 165 / 150
Voksen kr 250 / 200
Familie (2 voksne + 3 barn) kr 695 / 585

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

2/1 - 30/4: tirsdag til lørdag 10:00-17:00
1/5 - 14/6: alle dager 10:00-17:00
15/6 - 15/8: alle dager 10:00-19:00
16/8 - 15/9: alle dager 10:00-17:00
16/9 - 31/10: tirsdag til lørdag 10:00-16:00
1/11 - 22/12: onsdag og lørdag 10:00-16:00

Endringer kan forekomme. Ta med egen smarttelefon og headset til bruk i arkeologisk utstilling, og for barna til "Bædi & Børdi" appen.

Høvdinghuset og arkeologiske utstillinger er åpne hele året, mens vikinghavnen er åpen vår, sommer og høst

Museet er stengt 1/1, 23/12 - 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Lofotr Vikingmuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.