Lofotakvariet

Ved akvariet lærer man om lofottorsken, bedre kjent som skreien, den østatlantiske torsken, som hver vinter vandrer fra Barentshavet til Lofoten for å gyte. Skreien utgjør basisen for lofotfisket. Hele første etasjen er fylt med små og store akvarier som viser livet i havet. I annen etasje er det en utstilling om sameksistens i havområdene, med informasjon om fiskeri, havbruk og olje- og gassvirksomhet i Norge. Der er det også noen morsomme interaktive spill. Suvenirbutikk og kafé.

Et av høydepunktene ved et besøk på Lofotakvariet er bassenget med sel og oter. Er man heldig får man også med seg matingen av dem. Et annet høydepunkt er visningsmerdene i sjøen utenfor, hvor man kan oppleve oppdrettslaksen på nært hold. Foruten egne visningsmerder for laks samarbeider Lofotakvariet med Nordlaks om visningsturer til et oppdrettsanlegg i havet, der man kan oppleve og lære hvordan et moderne, norsk oppdrettsanlegg fungerer.

Regjeringen ga i 2021 klarsignal for bygging av et nytt nasjonalmuseum for skrei og kystfiske, med navnet SKREI, ved siden av Lofotakvariet. Følg utviklingen på https://www.museumnord.no/projects/skrei/.

Arrangementer hos Lofotakvariet

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.