Langedrag Naturpark

Langedrag er en naturpark med over 200 dyr fordelt på 20 arter. En stor bygningsmasse kombinert med de mange dyreinnhegningene, som ligger flott til i naturen, er en opplevelse i seg selv. Hver helg hele året, og alle dager i skolenes ferier, er det omvisning for besøkende. I omvisningen inngår mating av elg, ulv, gaupe, rein og polarrev. Egne aktiviteter i skolenes ferier, og i mange helger. Butikk og kafé.

Se hva som skjer på Langedrag Naturpark.

Store lekeområder for barn, med fokus på «lek deg til læring» via artige aktiviteter, naturstier og lekestasjoner/aktivitetsposter. Flere lekeplasser, samt kjepphest-bane, zipline, huskestativ, klatrevegg og sandkasse som er til fri bruk hele dagen. Runderidning og balanselek på hesteryggen (voltige) tilbys som separate aktiviteter. De litt eldre unge, fra og med 15 år, og voksne, kan være med inn til ulvene og til gaupene (forhåndspåmelding)

Aktiviteter:

Hundekjøring: om sommeren og høsten kan man få en kort tur på barmark, mens det er både korte og lange turer å velge mellom når det er nok snø til sledekjøring. Langedrag har til enhver tid ca 25 Huskyer.

Hesteaktiviteter: Langdrag kan tilby det meste av hesteaktiviteter, enten det er barn eller voksne, nybegynnere eller øvede. Tilbudene omfatter runderidning, snørekjøring bak hest (vinter), rideturer i fjellet fra en time til heldagstur, rideleir i skolenes ferier, og forskjellige typer undervisning. Rideleirene om sommeren og i høst- og vinterferiene er veldig populære. I perioder tilbys rideleir-helg for familier.

Familieleir: i juni, juli og august, og i høstferien, arrangeres gårdsferie med familieleir. Det er en ukes opphold på Langedrag med dyr og natur tett på, og mange aktiviteter. En annen type familieleir er beregnet på besteforeldre med barnebarn.

Seterdag (kun sommer): torsdag og søndag til og med uke 33, og søndager til og med skolenes høstferie (uke 40). Med kløvhest og andre dyr går turen til en "riktig" seter, der det er diverse opplevelser, blant annet hvordan man lager hvit geitost. Turen tar ca 4 timer (forhåndspåmelding).

Klatrepark (kun sommer): Langedrag har en artig klatrepark som er populær blant barn fra 6 år, som også er over 120 cm høye. Det er 3 zip-liner, 3 rene balanseposter og flere bevegelige overganger. En guide tar barna med gjennom parken, det tar ca 2 timer (forhåndspåmelding).

Det er mulighet for overnatting i alle helger og ferier gjennom hele året. En stor aktivitet utenfor feriene er leirskole for skoleklasser, det er plass til 80 overnattingsgjester.

Arrangementer hos Langedrag Naturpark

10:00
02
Dec
2023

Juleshow på Langedrag

Nisseleker og et forrykende show med mennesker og dyr på ridebanen, julemarked med salgsboder, juleverksted for barna, og kanefart. Se fóring av ulv, gaupe og elg, og mulighet for å besøke fjellrev og reinsdyr. Billettinntektene går til et godt formål - støtt opp! Bilde: Langedrag Naturpark.