Kystmuseet Rørvik - Norveg

Kystmuseet Rørvik - Norveg rommer en utstilling om kyst- og fiskerinasjonen Norge gjennom 10000 år. Visningssenter for laks, Berggården handelssted, og fiskeværet Sør-Gjæslingen hører også under museet

 Museum for kystkultur og historie i Rørvik

Kystmuseet Norveg

 Museum for kystkultur og historie i Rørvik

Kystmuseet Norveg

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Norveg, Kystmuseets mest profilerte bygg, er lett gjenkjennelig på havna i Rørvik, formet som et skip med tre seil. Bygget tommer utstillingen «Fra steinalder til høyteknologisk samfunn», en fortelling om kyst- og fiskerinasjonen Norge gjennom 10000 år, en båtsimulator, et galleri, en museumsbutikk og en restaurant/kafé. Barnekrok i kafeen.

Museet har også et visningssenter for havbruk, med en landbasert del, som er integrert i utstillingen i Norveg, og visningsturer til SalmoNors visningssenter for laks ved Bondøya om sommeren. Fra visningsanlegget går turen videre til det gamle fiskeværet Sør-Gjæslingen, som drives av Kystmuseet. Det er mange overnattingsmuligheter i bygningene på fiskeværet, enten det er i en historisk rorbu eller i væreierens bolig. Online booking på Kystmuseets hjemmeside fra starten av året.

Museet har også gjenskapt et gammelt bryggemiljø i Rørvik, ved Norveg, hvor tre av bryggene skal fylles opp med båter som dokumenterer kystens trebåttradisjon.

I juli er det fortellerteater hver dag i og ved Berggården gamle handelssted, som står sentralt i historien om Rørvik. Det var familien Berg som la grunnlaget for Rørviks rolle som handels- og kommunikasjonssenter på Namdalskysten. Den staselige bygningen fra 1870-årene var synlig for alle som kom sjøveien. Bygget rommer i dag flere samlinger, blant annet en fra opphavsmannen til kystmuseet, Paul Woxeng. Det er flere museumshus i tilknytning til gården, blant annet en butikk som er nærmest urørt siden 1060-tallet. I hagen er det en fast utstilt båtsamling. Det er også en fotografiapparat-utstilling med over 400 apparater.

Endagsbilletter 1/6 -31/8:
Barn under 16 år gratis, voksen kr 200. Gir adgang til utstillingen i museet, bryggene, naustet og Berggården

Resten av året: barn under 16 år gratis, voksen kr 100

Båt MS "Sunniva" til SalmoNors oppdrettsanlaegg og Sør-Gjæslingan: barn kr 399, voksen kr 750. Billetter kjøpes på nett

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Museet:
Tirsdag til fredag kl 11.00-15.00, lørdag kl 11.00-14.00
Stengt mandag

Sommersesong: 1/6 - 31/8:
Mandag til lørdag kl 10.00-16.00

Sør-Gjæslingan med ferge:
19/6 - 13/8: hurtigbåt fra Namsos onsdager, fredager og søndager, dagstur fra Namsos lørdager. Overnatting bookes på mobil 488 80 024

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Kystmuseet Rørvik - Norveg

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.