Ishavsmuseet Aarvak

Spesialmuseum innen emnet polar, med hovedfokus på norsk selfangst og overvintringsfangst, og ishavsskuta Aarvak. Det var tøffe tider, hardt arbeid og en uviss skjebne. Med disse temaene følger mange spennende polarhistorier! Det er også en utstilling om Ragnar Thorsets liv, og om et tilbud som Peter S Brandal, en av pionerene innen moderne selfangst, og en stor mann i ishavsnæringen, fikk i 1916 om å kjøpe kullrettigheter i Brandal City, i dag Ny-Ålesund.

Museet har samlet ca 6000 og filmer fra polare strøk helt tilbake til 1924. Mange av gjenstandene og filmene er tilgjengelig for publikum i permanente utstillinger over tre etasjer. Ved siden av museet ligger ishavsskuta "Arvak" godt beskyttet i et moderne bygg, kun masten med utkikkstønnen rager opp i friluft.

Museet vedlikeholder et stort arkiv med informasjon om ca 500 ishavsskuter. Museet er behjelpelig med informasjon om skuter og historien, kanskje du selv har familie, eller har hørt historier om noen som tok del i denne delen av norsk fangsthistorie i forrige århundre.

Arrangementer hos Ishavsmuseet Aarvak

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.