INSPIRIA science center

INSPIRIA science center er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter med over 70 interaktive utstillinger. Planetarium, koderom mm. Noen helger arrangeres det spektakulære vitenskapsshow. Utendørs aktivitetspark om sommeren.

 Interaktiv installasjon på Inspiria science center, bevegelsene til et menneske reflekteres i et bilde av et skjelett på en tavle

Inspiria, CC-BY-SA-2.0

 Interaktiv installasjon på Inspiria science center, bevegelsene til et menneske reflekteres i et bilde av et skjelett på en tavle

Inspiria, CC-BY-SA-2.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Vitensenteret har utstillinger og interaktive stasjoner inne som er lek og kunnskapsformidling på samme tid. Stor og spennende temautstilling om livet under vann. Planetarium som tar publikum med på reiser i verdensrommet og under havoverflaten. Stor utendørs aktivitets- og sykkelpark. Museumsbutikk med stort og originalt utvalg, og kafé.

Se helgeprogrammet på INSPIRIA science center.
Se alle arrangementer på INSPIRIA science center.

Utstillingen "Dypdykk" i 1. etasje lar publikum utforske havets verden, og lære om hva vi kan gjøre for å bevare det for fremtiden. Digitalt akvarium, fiskespill, mikroplastfanger, og "undersjøisk" tunnel (ikke for sjøsyke!), LEGO-avdeling, selfie-studioer, digital spill, quizer og kreative verksteder.

I 2. etasje er det en fast vitensenterutstilling med over 70 interaktive installasjoner. Installasjonene, som kan være oppgaver og spill, aktiveres ved en kombinasjon av å bruke kroppen, trykke på skjermer og bruke hodet. Test alt fra fysiske ferdigheter til koding, eller utforsk temaer knyttet til blant annet miljø, helse, energi og verdensrommet.

Utenfor Planetariet står astronautsimulatoren GyroXtreme. I den opplever man voldsomme G-krefter, samtidig som man løse en koordinasjonsoppgave! Som ikke er enkelt. Kun for personer over 140 cm.

Ute er det en stor sykkelpark for sykler og syklister i alle aldre, og et lekestativ med nett og stiger. Parken har en 120 meters bane bane for BMX, skateboard mm., en 100 meter lang sykkelløype for de minste, en 500 meters elsykkelbane, og en 360 meter lang bane for trafikkopplæring. Banen er gratis å bruke for alle. Alle med inngangsbillett til Inspiria kan låne utstyr gratis fra april til oktober (begrenset utvalg). De som ikke har billett lan leie utstyr.

I sommerferien er det INSPIRIA Trafikkskole for barn på trafikkopplæringsbanen, der barna kjører rundt i hver sin elektriske mini-Tesla! Skolen er ikke inkludert i inngangsbilletten. Tid bestilles i resepsjonen, det er begrenset antall plasser pr kurs.

På andre siden av parkeringsplassen foran INSPIRIA ligger Quality Hotel & Resort med stort badeland, åpent for alle.

INSPIRIA har også båten Vigra III som har skjærgårdscruise og Glommacruise om sommeren. Se Inspirias hjemmeside for mer info.

Hverdager / helger, helligdager og skoleferier:
Barn (0-2 år) gratis/gratis
Barn (fra 3 år), ungdom, voksen kr 95/165
Familie (2 voksne + 2 barn) kr -/550, ekstra barn kr 100

Det er flere aktiviteter åpne i helgene enn på hverdager, derfor er også inngangsprisen høyere i helgene.

Besøkende med lite tid kan velge å betale kr 2 pr minutt i stedet for fast pris inngangsbillett!

Leie av sykkelutstyr for besøkende uten inngangsbillett kr 50

INSPIRIA Trafikkskole kr 135

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Mandag til fredag: 08:00-15:00

Lørdag og søndag: 11:00-17:00

Skoleferier: alle dager 11:00-17:00

Stengt 1/1, 1/5, 17/5, Kristi himmelfartsdag, 24-26/12, 31/12

Sykkelpark og lekestativ åpent hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer INSPIRIA science center

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Sarpsborg