INSPIRIA science center

Et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter med over 70 interaktive utstillinger. Utvalgte helger arrangeres det spektakulære vitenskapsshow som demonstrerer hva man kan bruke vitenskap til. Fast vitensenterutstilling i 2. etasje og skiftende temautstilling i 1. etasje, planetarium, og to koderom. Utendørs aktivitetspark om sommeren med blant annet en 360 meter lang sykkelbane for barn. Museumsbutikk og kafé.

På senteret kan besøkende utforske fenomener knyttet til natur, miljø, helse og energi gjennom et stort antall eksperimenter. Stor dinosaurusutstilling i 1. etasje med 20 mekaniske dinosaurer i full størrelse, som beveger hale og hode og sier (høye) lyder. I tillegg er det T-rex-show og dinoforestillingen "Dinosauria: Død eller levende?". For de aller minste er det særlige kreative dino-aktiviteter. I 2. etasje eller i nærheten av hovedinngangen finner besøkende vitensenterutstillingen med smartby-tema, planetariet med fem avanserte projektorer og et kupert lerret i taket, koderommene, slim-lab og selfie-studio. Ved planetariet er det lekehjørne for "astronauter" under 6 år.

Stor utendørs sykkelpark om sommeren med lyskryss, rundkjøringer, veikryss, trafikkskilt, og sykler i alle størrelser og fasonger. Egen sykkelbane for trehjulssykler og en annen for sparkesykler, rullebrett og lignende. Grupper, som for eksempel skoler, kan få låne sykler og utstyr (1. april - 8. oktober), men alle kan fritt benytte sykkelparken når de ønsker. 500 meter lang bane for el-sykler.

På andre siden av parkeringsplassen foran INSPIRIA ligger Quality Hotel & Resort med stort badeland, åpent for alle.

INSPIRIA har også båten Vigra III som har skjærgårdscruise og Glommacruise i uke 25-28 og 32. Se rutetidene.

Arrangementer hos INSPIRIA science center

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.