INSPIRIA science center

Fast vitensenterutstilling i 2. etasje med over 70 interaktive utstillinger. Her kan besøkende utforske fenomener knyttet til natur, miljø, helse og energi gjennom et stort antall eksperimenter. Det er også en "smartby-park" som byr på helt spesielle opplevelser og inntrykk. Skiftende temautstilling i 1. etasje, planetarium med eget lekehjørne for "astronauter" under 6 år, og koderommene slim-lab og selfie-studio. Utvalgte helger arrangeres det spektakulære vitenskapsshow som demonstrerer hva man kan bruke vitenskap til. Se helgeprogram. Museumsbutikk og kafé.

Se alle arrangementer på INSPIRIA science center.

I 2023 heter den store og spennende temautstillingen i 1. etasje "Dypdykk - skru på lyset under vann". Den gir besøkende mulighet til å utforske havets verden, og lære om hva vi kan gjøre for å bevare det for fremtiden. Gå gjennom en undervannstunnel, lag fisker til et stort digitalt akvarium, besøk senterets aktivitetsverksted og prøv det store fiskespillet – og bygg LEGO. Det blir satt opp en stor og spektakulær hologramvisning som vitensenteret "tror kommer til å gi deg hakeslepp!".

Utendørs aktivitetspark om sommeren, med en stor 360 meter lang sykkelbane for trafikkopplæring, med lyskryss, rundkjøringer, veikryss, trafikkskilt, og sykler i alle størrelser og fasonger. Det er også en 100 meter lang sykkelbane for de aller minste, egnet for trehjulssykkel og løpesykkel, en 500 meter lang elsykkelbane, og en 120 meter lang "Pump Track" bane for BMX, skateboard, sparkesykkel og vanlig sykkel. Elsykler kan lånes. Det er også klatrestativer. Parken er åpen ca 1/4 - 1/10, men kan benyttes hele året med egen sykkel, sparkesykkel eller skateboard.

På andre siden av parkeringsplassen foran INSPIRIA ligger Quality Hotel & Resort med stort badeland, åpent for alle.

INSPIRIA har også båten Vigra III som har skjærgårdscruise og Glommacruise om sommeren. Se Inspirias hjemmeside for mer info.

Arrangementer hos INSPIRIA science center

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.