Herøy Kystmuseum

Herøy Kystmuseum ligger på en øy i Flåværleia, en gammel ferdselsåre for skipstrafikk mellom Bergen og Nordvestlandet. Det var et aktivt handelssted på 1700- og 1800-tallet, og besøkende får oppleve autentiske bygg, interiør, fiskeredskaper og båter. Det er et flott turområde og en rundløype på øya.

En rekonstruksjon av en sunnmørssjekte fra 1700-tallet forøyd til bryggen foran et rødt eldre lagerhus på Herøy Kystmuseum

Silje L. Bakke, CC-BY-SA 2.5

Kartutsnitt for Herøya med Herøy Kystmuseum sørvest for Ålesund

1881.no / Norkart

En rekonstruksjon av en sunnmørssjekte fra 1700-tallet forøyd til bryggen foran et rødt eldre lagerhus på Herøy Kystmuseum

Silje L. Bakke, CC-BY-SA 2.5

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet ligger på en øy i Flåværleia, en gammel ferdselsåre for skipstrafikk mellom Bergen og Nordvestlandet. Ved Herøya kunne skipene ligge i le for vind og vær og den sentrale plasseringen langs leia gjorde at øya utviklet seg til et aktivt handelssted på 1700- og 1800-tallet. Herøy Kystmuseum formilder denne historien gjennom en stor redskapssamling.

Se arrangementer på Herøy Kystmuseum.

I samlingen inngår fiskeredskaper, båter med reide, ishavsfangst og en samling tradisjonelle åpne bruksbåter, en kopi av Kvalsundbåten fra 600-tallet, og en rekonstruksjon av en Sunnmørsjekte, "Anna Olava", fra 1700-tallet. Det er også en fotoutstilling av inventar fra den 700 år gamle steinkirken som ble revet i 1859.Det tilbys omvisninger i sommersesongen, eller det kan avtales.

Herøy Kystmuseum holder til på Herøya Gard, som var handelssted frem til 1916. Hovedhuset, slik det står i dag, ble opprinnelig bygget i 1752 som prestebolig, men det varte kun til 1761. Deretter var det handelen som drev gården. Det sies at grunnen til at prestene ikke ville bo på Herøya skyldtes lite jord og mangel på vann. Lite jord betød at likene ikke kunne graves dypt nok, slik at liklukten på varme sommerdager lå tungt over området!

Herøy Gard var et av nøkkelstedene langs Kystpilegrimsleia, og det er fortsatt lagt til rette for pilgrimsbesøkende. Målet for pilgrimsruten er restene etter den gamle steinkirken. Det er en rundløype rundt øya, som byr på flotte naturopplevelser..

Hvert år i juli oppføres vikingmusikalen "Herøyspelet", med bortimot 200 medvirkende, på Herøy Amfi, en naturscene midt på øya med utsikt mot Stadthavet! Det er bilvei helt frem til øya, og god parkeringskapasitet ca 200 meter fra kystmuseet. Det er brygge for dem som kommer sjøveien.

Barn kr 30, voksen (fra 16 år) kr 50

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

19/6 - 20/8: lørdag og søndag 11:00-17:00
Omvisning alle dager 13:00

26/8 - 1/10: lørdag og søndag 12:00-15:00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Herøy Kystmuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i

Det er ikke flere aktiviteter i