Herøy Kystmuseum

Museet ligger på en øy i Flåværleia, en gammel ferdselsåre for skipstrafikk mellom Bergen og Nordvestlandet. Ved Herøya kunne skipene ligge i le for vind og vær og den sentrale plasseringen langs leia gjorde at gården ble et aktivt handelssted på 1700- og 1800-tallet. Handelsstedet er i dag Herøya Kystmuseum, der besøkende får oppleve autentiske bygg, interiør, fiskeredskaper og båter, herunder en rekonstruksjon av en Sunnmørsjekte, "Anna Olava". Det tilbys omvisninger i sommersesongen, eller det kan avtales.

Herøya kan tilby flere opplevelser enn museet, det er et flott tur- og naturområde, med kirkeruiner og gravsteder helt i vannkanten. Det er en rundløype på øya. Herøy gård var et av nøkkelstedene langs Kystpilegrimsleia, og det er fortsatt lagt til rette for pilgrimsbesøkende.

Hvert år i juli oppføres vikingmusikalen "Herøyspelet", med bortimot 200 medvirkende, på Herøy Amfi, en naturscene midt på øya med utsikt mot Stadthavet! Det er bilvei helt frem til øya, og god parkeringskapasitet ca 200 meter fra kystmuseet. Det er brygge for dem som kommer sjøverts.

Arrangementer hos Herøy Kystmuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.