Haugalandsveggen

Haugalandsveggen er et av Norges største klatresentre, med egne områder for barnebuldring, og klatrekurs hver tirsdag for barn 5-10 år. Klatreveggen har to "Autobelayere", dvs. automatiske sikkerhetsliner, som alle kan bruke, uten noen form for forkunnskaper. Autobelayerne er populære, og det må påregnes noe kø.

 Klatrevegg sett ovenfra med mange gripehåndtak i forskjellige farger

Illustrasjonsbilde

 Klatrevegg sett ovenfra med mange gripehåndtak i forskjellige farger

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Et av Norges største klatresentre med en 15 meter høy vegg med ca 1000 m2 klatreflate, of flere buldrearealer. For å klatre med tau i klatreveggen må den som sikrer ha Brattkort eller Topptaukort. Det er kun tillatt å bruke assisterende brems. Alternativt har veggen to "Autobelayere", dvs. automatiske sikkerhetsliner, som alle kan bruke, uten noen form for forkunnskaper, og etter en kort innføring av personalet. Autobelayerne er populære, og det må påregnes noe kø.

Buldring er klatring uten bruk av tau i lav høyde, og med store gummimatter under. På mesaninen i andre etasje er det et eget område for barnebuldring, med to frittstående buldresopper og en liten buldrevegg. Det er også en større, mer krevende, buldrevegg med 4,5 meters høyde, og en frittstående buldresopp. Det stilles ingen spesielle krav til bruk av buldreområdene. Barnebuldringen er for selv de minste barna, mens litt større barn kan boltre seg i den store buldreveggen. Buldring er en artig familieaktivitet hvor det ikke trengs noen forkunnskaper.

Det er barneklatring 5-10 år annenhver tirsdag kl 17.00-18.00, med instruktør til stede. Det forutsetter at barna har med seg foresatte til sikring. Påmelding nødvendig.

 Senteret eies av Haugaland Klatrelag og Haugesund Turistforening.

Klatring drop-in ikke-medlem/medlem: barn kr 90/75, voksen kr 120/105, familie kr 295/260. Lei utstyrspakke kr 100, kun klatresko kr 50

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Mandag og fredag: kl 11.00-16.00
Tirsdag: kl 11.00-21.00
Onsdag: kl 11.00-20.00
Torsdag: kl 15.00-21.00
Lørdag og søndag: kl 11.00-16.00

Det kan gjelde andre åpningstider i forbindelse med høytider og ferier

Stengt 1/1, 24 - 26/12 og 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Haugalandsveggen

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.