Haugalandsveggen

Et av Norges største klatresentre med en 15 meter høy vegg med ca 1000 m2 klatreflate, of flere buldrearealer. For å klatre med tau i klatreveggen må den som sikrer ha Brattkort eller Topptaukort. Det er kun tillatt å bruke assisterende brems. Alternativt har veggen to "Autobelayere", dvs. automatiske sikkerhetsliner, som alle kan bruke, uten noen form for forkunnskaper, og etter en kort innføring av personalet. Autobelayerne er populære, og det må påregnes noe kø.

Buldring er klatring uten bruk av tau i lav høyde, og med store gummimatter under. På mesaninen i andre etasje er det et eget område for barnebuldring, med to frittstående buldresopper og en liten buldrevegg. Det er også en større, mer krevende, buldrevegg med 4,5 meters høyde, og en frittstående buldresopp. Det stilles ingen spesielle krav til bruk av buldreområdene. Barnebuldringen er for selv de minste barna, mens litt større barn kan boltre seg i den store buldreveggen. Buldring er en artig familieaktivitet hvor det ikke trengs noen forkunnskaper.

Det er barneklatring 5-10 år annenhver tirsdag kl 17.00-18.00, med instruktør til stede. Det forutsetter at barna har med seg foresatte til sikring. Påmelding nødvendig.

 Senteret eies av Haugaland Klatrelag og Haugesund Turistforening.

Arrangementer hos Haugalandsveggen

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.