Hamaren Aktivitetspark

Aktivitetsparken i Fyresdal er en helt særlig opplevelse, som også har tiltrukket seg internasjonal oppmerksomhet. Hovedattraksjonen er en turvei på 2,4 kilometer, spektakulært bygget inn i terrenget med plankeveier inntil fjellsiden langs med Fyresdalsvannet, plankeveier på påler over bakken, og vanlige grusveier. Hele veien er universelt utformet, så den passer for alle brukergrupper, og det er satt opp rasteplasser. Beregn ca 45 minutter på en runde.

Norges første tretoppvei åpner i aktivitetsparken i juni 2023. Det er en universelt utformet 2 meter bred plankevei på 1 kilometer. Enkelte steder går veien 15 meter over bakken! Veien er en spektakulær opplevelse som for alvor setter Fyresdal på turistkartet! Se arrangementsprogrammet for åpningen av tretoppveien i Fyresdal 2. juni.

Andre attraksjoner i aktivitetsparken er en natursti beregnet på barnehagebarn og elever i grunnskolen, med 11 skilt om dyreliv, trær, historie og eventyr plassert så naturen passer til temaet, noen nær stien, andre et stykke fra. Skrevet og illustrert på barnlig vis, men det er lærdom for alle! Klatreløypen er på bakkenivå, og morsom for alle aldre, også de voksne! Et digert hoppenett spent ut mellom trærne noen meter over bakken, er mange av barnas favoritt!

Stisykkelløypen (blå) går dels på grus, og dels på lange partier av smale plankestier. Det er også en utforløype (rød) for de tøffeste! Andre tilbud er utekjøkken, grillhytte, gapahuker, og hengekøyer og SUP-board til utlån (henvendelse Teisner Mathus) . Mange fine plasser og flate svaberg langs vannet, det er også en grusvei til Hamarens høyeste punkt, Klokkarhamaren, på 343 moh.

Arrangementer hos Hamaren Aktivitetspark

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.