Gamvik Museum og Slettnes fyr

Museet holder til i Brodtkorbbruket, som ble reist i perioden 1946-1957, og er et av de få bevarte gjenreisningsbruk i Finmark. Bruket er en severdighet i seg selv. En viktig del av utstillingene er viet museumsbyggets tidligere funksjon og historie. Produksjonen bestod i hovedsak av tørrfisk, saltf

 Museer
 Museer
Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet holder til i Brodtkorbbruket, som ble reist i perioden 1946-1957, og er et av de få bevarte gjenreisningsbruk i Finmark. Bruket er en severdighet i seg selv. En viktig del av utstillingene er viet museumsbyggets tidligere funksjon og historie. Produksjonen bestod i hovedsak av tørrfisk, saltfisk, tran og nediset ferskfisk.

Brodtkorb-familien i Vardø drev på 1800-tallet fiskebruk og butikker langs hele Finmarkskysten. Virksomheten i Gamvik bestod av en butikk og to fiskebruk, og ble grunnlagt i 1840. Alle bygninger ble brent da okkupasjonsmakten forlot Finmark i 1945. Det nåværende Brodtkorbbhuset står på samme sted som den opprinnelige virksomhetenSlettnes fyr ligger tre kilometer nord for Gamvik og er verdens nordligste fastlandsfyr. Fyret ble oppført i begynnelsen av 1900-tallet, men ødelagt av tyske styrker under tilbaketrekningen høsten 1944. I perioden 1945-48 ble det reist nye boliger, maskinhus, naust, kai og fyrtårn. Tårnet er 39 meter høyt, har 9 trapper og 139 trappetrinn og er Norges femte høyeste. Utsikten fra toppen går langt i alle himmelretninger. Fyret ble fredet av riksantikvaren i 1998.

Barn gratis, voksen kr 60

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Gamvik museum: 19/6 - 6/8: mandag til fredag kl 10.00-16.00

Slettnes fyr: 12/6 - 6/8: alle dager kl 11.00-18.00

Ellers åpent ved forespørsel

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Gamvik Museum og Slettnes fyr

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Gamvik

Det er ikke flere aktiviteter i Gamvik