Førdehuset

Førdehuset er et regionalt kulturbygg med en hovedsal, Storsalen, med plass til 591 sittende publikummere. Her er det konserter, teaterforestillinger, show og foredrag. Salen er også fast sal for Kino Førde, i tillegg til den mindre kinosalen Lisjesalen. Kulturhuset rommer også Teater Vestland, som har sin egen scene, Teatersalen, Førde bibliotek, svømmehall og en idrettshall.

Kulturhuset har flere arrangementer for barn og barnefamilier i løpet av året. Se kulturprogrammet for Førdehuset. "Familielaurdag" i Førdehuset arrangeres flere ganger i løpet av året. Da foregår det mange aktiviteter i huset for store og små, helt gratis Se datoene for Familielaurdag.

Førdehuset er fast spillested for Riksteatret, og administrasjonssted for Førdefestivalen, Skandinavias største festival for akustisk folkemusikk og verdensmusikk. Teater Vestland, tidligere Sogn og Fjordane Teater, bruker nynorsk som målform og presenterer nynorske tekster på vestnorske dialekter. Teater flytter høsten 2023 til nyoppførte Nynorskhuset i Førde.

Arrangementer hos Førdehuset

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.