Dresintur på Flekkefjordbanen

Dresintur på Flekkefjordbanen starter i Flekkefjord sentrum, og etter få meter kommer man inn i turens første tunnel. Det er i alt 17 av dem før man når endestajonen, Bakkekleivi holdeplass. Turen opp tar ca. 1,5 - 2,0 timer, beregn minimum 3,5 timer tur/retur. Lengden hver vei er 17 kilometer.

Pedaldrevet dresin på vei ut av en tunnel sett innefra tunnelen

Illsutrasjonsbilde

Pedaldrevet dresin på vei ut av en tunnel sett innefra tunnelen

Illsutrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Dresinturen starter i Flekkefjord sentrum, og etter få meter kommer man inn i turens første tunnel. Det er i alt 17 av dem før man når endestajonen, Bakkekleivi holdeplass. Banen ligger høyt i terrenget og det er flott utsikt hele veien. Banen går svakt oppover fra starten og frem til den siste tunnelen, belønningen er at det for det meste er nedoverbakke tilbake...

Turen opp tar ca. 1,5 - 2,0 timer, beregn minimum 3,5 timer tur/retur. Lengden hver vei er 17 kilometer. Underveis passerer man mange godt vedlikeholdte holdeplasser og et vanntårn. Det er mange fine steinarbeider langs banen, spesielt i tunnelene. Tunnelene er bekmørke så det anbefales å ta med lykt. Den lengste er 1,2 kilometer lang.

Dresinene er "skinnesykler", dvs pedaldrevet, med plass til tre personer, to som sykler og en passasjer. Er det to barn under 12 år er det plass til to passasjerer. Det finnes også noen enkle dresiner for én syklist og én passasjer. Man kan stoppe underveis, løfte dresinen av skinnene og nyte sin piknik-kurv. Sykkelhjelm og refleksvest er påbudt, ta med egen så slipper man å leie. Det anbefales å ta med lykt til tunnelene, hodelykt kan også leies på stasjonen.

Kr 700 pr sykkel med plass til 2 voksne og 2 barn under 12 år

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

1/5 – 30/9: alle dager kl 12.00 og 16.00

Turene i sommerferien er populære og det anbefales å forhåndsbestille dresin. Møt opp i god tid, gjerne 30 minutter før avgang. Ta med nok klær, det kan være kaldt i tunnelene

Utleie utenfor høysesongen på forespørsel (kun for grupper)

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Dresintur på Flekkefjordbanen

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.