Bronseplassen og vikingmarkedet

Bronseplassen er Norges eldste rekonstruerte bronsealdergård. Langhus på 25x8 meter. Labyrint på 222 meter. Fint turterreng med flere merkede stier.

 Vikingmarked i juli hvert år ved Kristiansand

Illustrasjonsfoto

 Vikingmarked i juli hvert år ved Kristiansand

Illustrasjonsfoto

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Norges eldste rekonstruerte bronsealdergård. Privat initiativ basert på romanen "Sjamanens Hest" og det miljøet som beskrives i romanen. Terrenget rundt er som det var i bronsealderen og har flere godt merkede turstier. En av stiene fører til stammens utkikkspunkt med god utsikt over Skagerak.

Prøv bueskyting, På området finnes en rekonstruert urgammel labyrint på 12 meter i diameter og med 222 meter fra start og inn til midten av labyrinten. Det er også en offerplass og en urtehage, mulighet for å padle i en stokkebåt, og skyte med pil og bue. Rekonstruksjon av Osebergteltet og andre gjenstander fra vikingtiden.

Langhuset er Bronseplassens midtpunkt. Huset er 25 x 8 meter og en kopi av funn på Sørlandet og i Jylland, Danmark. Det er bygget av eik og satt sammen av øvrige materialer og med sammen-føyninger som er tro mot datidens byggeskikk. Typen var karakteristisk for perioden 3800 - 2500 før vår tidsregning.

Barn under sverdmål gratis, barn kr 50, voksen kr 100

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

7/5 - 25/6: søndag 12:00-15:00
1/7 - 31/7: alle dager 12:00-15:00

Stengt i august

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Bronseplassen og vikingmarkedet

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.