Bronseplassen og vikingmarkedet

Norges eldste rekonstruerte bronsealdergård. Privat initiativ basert på romanen "Sjamanens Hest" og det miljøet som beskrives i romanen. Terrenget rundt er som det var i bronsealderen og har flere godt merkede turstier. En av stiene fører til stammens utkikkspunkt med god utsikt over Skagerak. Stort vikingmarked i juli hvert år.

Langhuset er Bronseplassens midtpunkt. Huset er 25 x 8 meter og en kopi av funn på Sørlandet og i Jylland, Danmark. Det er bygget av eik og satt sammen av øvrige materialer og med sammen-føyninger som er tro mot datidens byggeskikk. Typen var karakteristisk for perioden 3800 - 2500 før vår tidsregning.

På området finnes en rekonstruert urgammel labyrint på 12 meter i diameter og med 222 meter fra start og inn til midten av labyrinten. Det er også en offerplass og en urtehage, og mulighet for å padle i en stokkebåt.

Vikingmarkedet er stort, og arrangeres på Bronseplassen hvert år. Ca 400 "vikinger" i bodene, som artister og frivillige formidler kunnskap om vikingtid og håndverk. Publikum vandrer gjennom en vikinglandsby under festivalen, ser spennende kampshow og mye mer, nesten helt som i middelalderen ... En god opplevelse for hele familien! Kanskje du til og med finner din indre viking? Se program på aktivitetens hjemme- og facebookside nærmere arrangementet.

Arrangementer hos Bronseplassen og vikingmarkedet

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.