Bø Museum

Museet holder til i den tidligere lensmannsgården Parkvoll, som ligger vakkert til, og er en severdighet i seg selv. I Eventyrlandet på gården står eventyret i sentrum, med særlig fokus på Nord-Norges store eventyrforfatter Regine Normann. Rorbu og naust med mange gjenstander og flere båter. En liten spasertur fra gården står skulpturen "Mannen fra Havet" ytterst mot havgapet, som er en del av skulpturlandskap Norland.
 
I utstillingen "I en skog, i et hav, i et berg..." kan barna velge mellom tre huleåpninger. Den ene fører ned i et hav, den andre inn i en blomstereng og den tredje inn i et mørkt berg. Berget har to rom med hvert sitt eventyr, begge av Regine Normann. I et annet rom bor alvene. De liker å få besøk og synes det er OK at gjestene setter seg i Alvedronninga Borghilds fortellertrone og ser på alveskattene.

I uthusene på gården finnes snekkerutstyr, jordbruksutstyr og et velutrustet skomakerverksted. I rorbuen fra fiskeværet Nykvåg kan besøkende se hvordan fiskerne bodde. I naustet ligger flere båter, med hovedattraksjonen åttringen Njål fra 1874.

Arrangementer hos Bø Museum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.