Bø Museum

Museet holder til i den tidligere lensmannsgården Parkvoll, som ligger vakkert til, og er en severdighet i seg selv. I Eventyrlandet på gården står eventyret i sentrum, med særlig fokus på Nord-Norges store eventyrforfatter Regine Normann. Rorbu og naust med mange gjenstander og flere båter. En lite

 Museer
 Museer
Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet holder til i den tidligere lensmannsgården Parkvoll, som ligger vakkert til, og er en severdighet i seg selv. I Eventyrlandet på gården står eventyret i sentrum, med særlig fokus på Nord-Norges store eventyrforfatter Regine Normann. Rorbu og naust med mange gjenstander og flere båter. En liten spasertur fra gården står skulpturen "Mannen fra Havet" ytterst mot havgapet, som er en del av skulpturlandskap Norland.
 
I utstillingen "I en skog, i et hav, i et berg..." kan barna velge mellom tre huleåpninger. Den ene fører ned i et hav, den andre inn i en blomstereng og den tredje inn i et mørkt berg. Berget har to rom med hvert sitt eventyr, begge av Regine Normann. I et annet rom bor alvene. De liker å få besøk og synes det er OK at gjestene setter seg i Alvedronninga Borghilds fortellertrone og ser på alveskattene.

I uthusene på gården finnes snekkerutstyr, jordbruksutstyr og et velutrustet skomakerverksted. I rorbuen fra fiskeværet Nykvåg kan besøkende se hvordan fiskerne bodde. I naustet ligger flere båter, med hovedattraksjonen åttringen Njål fra 1874.

Barn under 16 år gratis, voksen kr 50

Guiding på museet og gravfeltet Føre: kr 100 (må bestilles på forhånd)

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

1 - 18/6: torsdag til søndag kl 11.00-16.00
20/6 - 9/7: tirsdag til søndag kl 11.00-17.00
10 - 30/7: alle dager kl 11.00-17.00
1 - 13/8: tirsdag til fredag kl 11.00-17.00
16 - 31/8: onsdag til søndag kl 11.00-16.00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Bø Museum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Bø

Det er ikke flere aktiviteter i Bø