Båttur med MS Kjenndal II i Lodalen

MS Kjenndal II kjører ruteturer på Lovatnet fra juni til september. Turen går fra Sande, nederst i vannet, og opp til skipets hjemmehavn ved Kjenndalstova i Kjenndalsanden. Turen tar 1 time hver vei, og det er to timer opphold på Kjenndalstova. Kjenndalen er en populær turistdestinasjon på grunn av landskapet.

Turistbåt på Lovatnet med en mektig fjellrygg i bakgrunnen med snø på toppen

Kjenndalstova og MS Kjenndal

Kjenndalsbreen innerst i Lodalen, snø og is på toppen av fjellet mot en blå himmel, og smeltevann som fosser ned innerst i dalsiden

Karaian, CC-BY 2.0

Turistbåt på Lovatnet med en mektig fjellrygg i bakgrunnen med snø på toppen

Kjenndalstova og MS Kjenndal

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

MS Kjenndal II kjører ruteturer på Lovatnet i sommersesongen. Turen går fra Sande, nederst i vannet, og opp til skipets hjemmehavn ved Kjenndalstova i Kjenndalsanden. Utvalgte dager er det billetturer med to timers opphold på Kjenndalstova. Turen frem og tilbake tar en time hver vei. Hvis man vil ha med sykkel på båten må det bestilles på forhånd.

Det tar ca 25 minutter å kjøre med bil fra Stryn til Sande og ca 50 minutter videre inn Lodalen til Kjenndalstova. Utleie av sykler, kano og robåt.

Veien fortsetter ca 4 kilometer sydøst for Kjenndalstova mot Kjenndalen og Kjenndalsbreen, Jostedalsbreens laveste brearm. Det er parkeringsplass 15 minutters spasertur fra breen. Brearmen som kommer ned fra fjellet og smeltevannet som fortsetter ned i dalen er et spektakulært skue. Kjenndalen er en populær turistdestinasjon på grunn av det spektakulære landskapet.

Kjøre man opp Ottadalen eller ned fra Geiranger kan det anbefales å ta Gamle Strynefjellsvegen vestover mot Stryn. Det er en av Norges nasjonale turistveier og en museumsopplevelse i seg selv. Veien tar av fra Rv15 ved Grotli og fortsetter 27 kilometer til Videfossen, der den igjen møter Rv15 til Stryn. Høydeforskjellen på veistrekningen er 465 til 1139 meter over havet. Stengt om vinteren, normalt åpen fra siste halvdel av juni til september / oktober. Les mer om Gamle Strynefjellsvegen.

Enkelt tur / tur-retur:
Barn 0-5 år gratis/gratis
Barn 6-13 år kr 103/158
Voksen kr 206/316

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Båten trafikkerer Lovatnet fra mai til september

Fra juni til august kjøres det billetturer på utvalgte dager. Se aktivitetens hjemmeside for bookinginformasjon

Avreise Sande 13:00, ankomst Kjenndalstova 14:00, retur 16:00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Båttur med MS Kjenndal II i Lodalen

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Stryn

Det er ikke flere aktiviteter i Stryn