Huset Aukrust

Opplev Kjell Aukrusts univers gjennom utstillinger, gjenstander og historier. I den store, langstrakte, museumsbygningen får man et innblikk i det Alvdal som Kjell Aukrust vokste opp i og som var inspirasjonen for hans fantasiverden. Der henger mange tegninger av fantasifulle tekniske innretninger, malerier, for det var maler han ville bli. Det er flere originale fullskala gjengivelser kulisser og figurer fra de ulike filmene, noen originaler og noen kopier. Hva med å prøve Reodor Felgens sjokolademaskin? Museet har også sin helt egen Il tempo Gigante, en spesialutgave for Alvdal.

I Flåklypadesken kan man produsere sin egen forside av "Flåklypa Tidende", med bilde av seg selv, og lese om mange av figurene fra Flåklypauniverset. I Flåklypasalen, museets egen kinosal, vises filmene fra Flåklypa. Se tidspunkter på senterets hjemmeside. For de minste er det skattejakt og tegnerom. Kafeen heter - naturlig nok - Solan Gundersens kafé. Bygningen er tegnet av arkitekt Sverre Fehn og er en opplevelse i seg selv.

Utenfor museet er "Nabonissens Hus", tre lekehus med sklier mm., og koplet sammen med rør-gater. På Flåklypatoppen kan man besøke Reodor Felgens månerakett, La Pollo XIII, og boligen som Reodor, Solan og Ludvig holder til i om sommeren. Området rundt senteret er stort med fine grønne områder om sommeren.

Se hva som skjer ved Huset Aukrust: https://www.aukrust.no/arrangement

Arrangementer hos Huset Aukrust

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.