Aukrustsenteret Alvdal

Bli med på rakettverksted, få bildet ditt på trykk i "Flåklypa tidende" og hør Kjell Aukrust lese høyt fra bøkene sine! På Flåklypatoppen kan man besøke Reodor Felgens månerakett, og boligen som Reodor, Solan og Ludvig holder til i om sommeren. Se film i Flåklypasalen eller slapp av i Solan Gundersens kafé. For de minste er det skattejakt og tegnerom, en hemmelig tunnel og lekeområde ute.

I Alvdalsrommet på museet får man et innblikk i det Alvdal som Kjell Aukrust vokste opp i og som var inspirasjonen for hans fantasiverden. I Flåklypadesken kan man produsere sin egen forside av Flåklypa Tidende, med bilde, og lese om mange av figurene fra Flåklypauniverset. Museet har sin helt egen Il tempo Gigante, en spesialutgave for Alvdal.

I Reodor Felgens verksted kan besøkende utforske alle oppfinnelsene, og prøve oppfinnerens egen sjokolademaskin. I Meierisalen utstilles de mange tegningene som Kjell Aukrust ga til kommunen. I kinosalen vises noen av Flåklypa-filmene.

Utenfor museet er "Nabonissens Hus", et lekehus med sklier og rør-gater. Kafeen heter - naturlig nok - Solan Gundersens kafé. Senteret er tegnet av arkitekt Sverre Fehn og er en opplevelse i seg selv.

Arrangementer hos Aukrustsenteret Alvdal

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.