Arquebus Krigshistorisk Museum

Arquebus krigshistorisk museum forteller om okkupasjonen av Norge 1940-1945. Hovedvekten er på krigshandlingene i Nord-Rogaland og Sunnhordland, handelsflåtens rolle i krigen, hjemmefronten og dagliglivet i krigsårene. Den nyeste utstillingen, «Der Untergang», viser den allierte seieren i Europa og det tyske nederlaget i Berlin 1945.

Inngangspartiet til Arquebus Krigshistorisk Museum med to norske flagg

Wolfmann, CC-BY-SA-4.0

Inngangspartiet til Arquebus Krigshistorisk Museum med to norske flagg

Wolfmann, CC-BY-SA-4.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet er Norges største forsvarsmuseum utenfor Oslo. Utstillingene på museet forteller om okkupasjonen av Norge 1940-1945. Hovedvekten er på krigshandlingene i Nord-Rogaland og Sunnhordland, handelsflåtens rolle i krigen, hjemmefronten og dagliglivet i krigsårene. Den nyeste utstillingen, «Der Untergang», viser den allierte seieren i Europa og det tyske nederlaget i Berlin i 1945. Museumsbutikk.

Navnet har museet fått etter kodenavnet som ble brukt av den norske motstandsbevegelsens radiosendere under andre verdenskrig. Det er over 6000 utstillingsgjenstander på museet. På utsiden av museet står det flere gjenstander, blant annet en stridsvogn, som også har en historie å fortelle. Last ned Kulturpunkt-appen og få historien når dere beveger dere nær objektene.

Har barn noe å gjøre på et krigsmuseum? Kommentar fra en besøkende på et norsk krigsmuseum: "Barna syntes det var spennende å se størrelsen på de forskjellige krigseffekter, og hadde mange spørsmål om krig etter besøket.". For barn, også i grunnskolealder, er det nok mer undring og nysgjerrighet enn frykt museene bidrar til. "For å bygge fred må vi forstå krig" - krigsmuseene i Norge er et godt utgangspunkt. Men det er opp til foreldrene å vurdere!

Barn/ungdom 0-15 år gratis, ungdom/voksen kr 70

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

1/7 - 13/8: tirsdag til søndag kl 11.00-16.00
15/8 - 31/8: tirsdag til søndag kl 11.00-15.00
2/9 - 1/10: lørdag oig søndag kl 12.00-15.00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Arquebus Krigshistorisk Museum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.