Arquebus Krigshistorisk Museum

Museet er Norges største forsvarsmuseum utenfor Oslo. Utstillingene på museet forteller om okkupasjonen av Norge 1940-1945. Hovedvekten er på krigshandlingene i Nord-Rogaland og Sunnhordland, handelsflåtens rolle i krigen, hjemmefronten og dagliglivet i krigsårene. Den nyeste utstillingen, «Der Untergang», viser den allierte seieren i Europa og det tyske nederlaget i Berlin i 1945. Museumsbutikk.

Navnet har museet fått etter kodenavnet som ble brukt av den norske motstandsbevegelsens radiosendere under andre verdenskrig. Det er over 6000 utstillingsgjenstander på museet. På utsiden av museet står det flere gjenstander, blant annet en stridsvogn, som også har en historie å fortelle. Last ned Kulturpunkt-appen og få historien når dere beveger dere nær objektene.

Har barn noe å gjøre på et krigsmuseum? Kommentar fra en besøkende på et norsk krigsmuseum: "Barna syntes det var spennende å se størrelsen på de forskjellige krigseffekter, og hadde mange spørsmål om krig etter besøket.". For barn, også i grunnskolealder, er det nok mer undring og nysgjerrighet enn frykt museene bidrar til. "For å bygge fred må vi forstå krig" - krigsmuseene i Norge er et godt utgangspunkt. Men det er opp til foreldrene å vurdere!

Arrangementer hos Arquebus Krigshistorisk Museum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.