Denne aktiviteten er ikke lagt til i noen aktivitetskategorier

Olavsdagene - kulturfestival

500 vikinger flytter inn i Landeparken i tre dager for å gi besøkende et innblikk i hvordan det var å leve for 1000 år siden. Arrangementet er en del av Olavsdagene i Sarpsborg, og er et samarbeide mellom kommunen, Olavsdagene og Svalthr. Aktiviteter som pil og bue, øksekast og krigerskole er populæ

 Olavsdagene i Sarpsborg
 Olavsdagene i Sarpsborg
Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

500 vikinger flytter inn i Landeparken i tre dager for å gi besøkende et innblikk i hvordan det var å leve for 1000 år siden. Arrangementet er en del av Olavsdagene i Sarpsborg, og er et samarbeide mellom kommunen, Olavsdagene og Svalthr. Aktiviteter som pil og bue, øksekast og krigerskole er populære aktiviteter for hele familien.

Det var Olav Haraldsson som kom seilende opp elven Glomma og grunnla kjøpstaden Borg ved den mektige Sarpsfossen. Derfor feires Olavsdagene hvert år.

Vikingmarkedet fokuserer på å ivareta den gamle håndverkerkunsten, og hvert år kommer buemakere, treskjærere, smeder og vikinger som viser mange forskjellige håndverk og håndarbeider. Gjennom selv å forsøke eller se på, kan man lære hvordan vikingene måtte jobbe og streve for å bevare livsgrunnlaget sitt. Det blir underholdning i form av vandreteater og musikalske innslag

Man kan også bli med på å seile et ekte vikingskip. Visund er en kopi av Olavs skip Visunden, og flyttes til Tunevannet under markedet. Der kan publikum bli med å ro og seile slik vikingene gjordeKlatreparken «Klatring på grensen» bygger opp en liten klatrepark ved festivalen hvor små og store blir utfordret mellom tretoppene i Landeparken.

En sentral begivenhet under Olavsdagene er utendørsteatret om Olav den hellige. Trilogien fremstiller 1000-tallets samfunn, livssyn og utfordringer på en måte som gjenspeiler dagens samfunn, ved å trekke paralleller mellom hvordan de levde da og hvordan vi lever nå. Alt pakket inn i et moderne og humoristisk uttrykk.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Se under Arrangement

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Olavsdagene - kulturfestival

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i

Det er ikke flere aktiviteter i