Forsvarsmuseet Rustkammeret

Forsvarsmuseet Rustkammeret i Erkebispegården viser forskjellige sider ved krigførsel, og våpen fra vikingtiden til og med 2. verdenskrig. I Erkebispegården kan man også se Riksregaliene og originalskulpturer fra Nidarosdomen.

 Nidarosdomen kirke med grønne takplater

Illustrasjonsbilde

 Nidarosdomen kirke med grønne takplater

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet setter fokus på Midt-Norges forsvarshistorie, fra vikingtiden og frem til slutten av andre verdenskrig. Historie fra etterkrigstiden har vært behandlet i ulike temporære temautstillinger, men museet jobber nå med å utvikle permanente utstillinger for perioden fra andre verdenskrig til i dag.

Det er mange gjenstander i utstillingen som interesserer barna. Forsvarsmuseene rundt i landet er en god arena for å snakke med barna om hvorfor kriger oppstår og hvordan vi bevarer freden.

Museet ligger i Erkebispegården i Trondheim. Det er ytterligere to museer i Erkebispegården: Riksregalieutstillingen, hvor kongekronen og de andre norske regaliene er utstilt, er utstilt i det ene, mens originalskulpturer fra Nidarosdomen og de viktigste funnene fra de arkeologiske utgravningene som foregikk i Erkebispegården på 1990-tallet er utstilt i det andre.

Barn kr 50
Voksen kr 100
Familie kr 250

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Alle dager 10:00-16:00

Stengt helligdager

Sommer i Borggården 8/7 - 24/7: marked, håndverk, kunstutstilling mm. Mange aktiviteter for barn og barnefamilier. Gratis

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Forsvarsmuseet Rustkammeret

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Trondheim