Dynekilslaget i Stavern

Dynekilslaget i Stavern er en rekonstruksjon av Tordenskiolds berømte slag i Dynekilen på Bohuslänkysten i 1716. Forestillingen foregår på land og i sjøen utenfor Fredriksvern verft i Stavern. Skuter, kuler, krutt, soldater og tambourer, alle i tidsriktige kostymer. Opptog gjennom byen før slaget.

 Rekonstruksjon av kjent sjøslag i Stavern
 Rekonstruksjon av kjent sjøslag i Stavern
Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Rekonstruksjon av Tordenskiolds berømte slag i Dynekilen på Bohuslänkysten i 1716. Forestillingen foregår på land og i sjøen utenfor Fredriksvern verft i Stavern. Skuter, kuler, krutt, soldater og tambourer, alle i tidsriktige kostymer. Opptog gjennom byen før slaget. Stor underholdningsverdi, og innblikk i et av de mest kjente slagene i norsk marinehistorie

Slaget ledsages av en 1700-talls festival på festningen, fra fredag til søndag. Tradisjonen tro settes det opp en feltleir anno 1700-tallet med telt og feltaktiviteter. Tamburer spiller og marsjerer, og musketerer og artillerister trener eksersis. I feltleiren selges feltsuppe, pinnebrød og pannekaker. Sjørøverkaptein Silver hjelper store og små med å lete etter skatten på festningsområdet. Sentralt i festivalen er et stort marked med håndverkere som lager og selger sine varer.

Fredriksvern Verft fikk status som landets hovedmarinebase ved unionsoppløsningen i 1814. Av de opprinnelige bygningene står fortsatt kommandantboligen, hovedvakten fra 1752, smien, smedens bolig, sjaluppskuret, 5 galeiskur, to proviantmagasin og krutthuset. Festningsløype som fører besøkende forbi steder med interessant historie. Det er turistinformasjon og verftsbutikk med bøker og souvenirer på området.

Barn kr 50, voksen kr 100

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

30/7 - 2022

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Dynekilslaget i Stavern

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i

Det er ikke flere aktiviteter i