Maihaugen

Maihaugen har flere aktiviteter rettet mot barn. Aktivitetene finner sted på friluftsmuseet og i utstillingene i løpet av året, og i forbindelse med skoleferier og høytider. Aktivitetstilbudet er størst i sommerperioden, ikke minst er vandreteatrene en av favorittene. Lekeplass, balanseløype, skogsti mm. Maihaugen forbindes med friluftsmuseet, men det er også mange spennende faste og temporære utstillinger i besøkssenteret. Historisk butikk, museumsbutikk og kafé. Se hva som skjer på Maihuagen!

Utstillingen "Impulser" inneholder mange artige gjenstander fra forskjellige tidsepoker i Norge. Her vises skaperglede og nysgjerrighet i selv de minste ting. I utstillingen kan barna løse et morsomt detektiv-oppdrag i form av en rebus. Populær er også utstillingen "Langsomt ble landet vårt eget", som handler om menneskene som har levd her fra istiden og frem til i dag. Andre faste utstillinger er "Folkekunst i Gudbrandsdalen, "Håndverksmiljøer" med autentiske verksteder, og "Anders Sandvigs Tannlegekontor". Det er flere temporære utstillinger hvert år, primært i sommersesongen.

Utstillinger på friluftsområdet er "Posten på skinner", hvor man kan gå om bord i et tog og se hvordan posten ble sortert, "Post underveis", en utstilling om Postens historie, og "Bjørnstad-Sandvigs modigste idé", om hvordan en stor gård ble flyttet til Maihaugen. Flere steder er det QR-koder man kan skanne med mobilkameraet for mer informasjon. Hele året kan man gå skogstien gjennom 1890-tallsskogen, hvor man kan lære om skogen som ressurs og arbeidsplass.

Dyrene går ute hele sommeren og er populære hos barna. I sommersesongen er det også mange åpne hus med "autentiske" beboere, et av dem stelt i stand med likvake omkring 1800, skattejakt i Postmuseet, tegne- og skriveaktiviteter på Postloftet, rebusløp, lærerik skogssti, fiske etter ørret med bambusstenger, lekeplass og flere eldre og nyere lekestuer. Vandreteatrene, hvor skuespillerne vandrer rundt og spiller scener som relaterer seg til spesielle tider, personer eller bygninger tiltrekker seg også mang tilskuere.

Aktivitetene i skoleferiene er tilpasset årstiden, som ski, aking, eventyrstund, fjøs- og stallbesøk i vinterferien, lete etter påskeharen i påsken, plukke poteter i høstferien, og feire gammeldags jul i juleferien.

Arrangementer hos Maihaugen

12:00
19
Feb
2023

Barnas vinterdag

Blinkskyting med lasergevær, aking, hopp, trugequiz, hesteskyss og natursti er aktiviteter du kan prøve. Prøv også barkespaden i tømmerhoggerleiren. Kjelker, sparker, akebrett og romperesere til utlån. Ta ellers med eget utstyr.

12:00
21
Feb
2023

Vinterferie på Maihaugen

Stemningsfull eventyrstund i finstua, passer best for barn fra 5 år. Begrenset antall, bestill billett! Kl 12.00, 13.00 og 14.00. Rebus i barnehøyde i utstillingen Impulser. Åpne utstillinger og kafé.

12:30
22
Feb
2023

Vinterferie på Maihaugen

Familieomvisning: Konge eller bisp? bli med tilbake til middelalderen, passer best for barn fra 10 år. Begrenset antall, bestill billett! Kl 12.30 og 14.00. Rebus i barnehøyde i utstillingen Impulser. Åpne utstillinger og kafé.